Cinci superalimente ale lunii ianuarie
Unul dintre principalele obiective în 2014 este să ne menţinem sănătoşi. Astfel, nu putem începe anul decât cu o listă de alimente recomandate de către specialişti care să ne asigure o alimentaţie echilibrată în luna ianuarie. Şi pentru că vremea rece a pus stăpânire pe termometre, vitamina C este aliatul nostru principal.
Clementine
Conţin 60% din doza de vitamina C, recomandată zilnic. Clementinele sunt uşor de purtat în geantă. Consumaţile în salate sau pe lângă gulii şi spanac, pentru a absorbi fierul din aceste legume mai repede.
Grepfrut
O sursă bogată de vitamina C, grepfrutul conţine foarte mult fier, care te ajută să-ţi menţii între limitele normale colesterolul pe lângă alte beneficii. Acest fruct este foarte bun în diete, pentru că are în compoziţia sa 90% apă.
Morcov
Este foarte bun pentru vedere. O singură ceaşcă de morcov ras conţine mai mult de 400% din aportul zilnic recomandat de vitamina A. Asemenea cartofului dulce, gustul natural dulce te scapă de pofta de dulciuri.
Păstârnac
Adaugă la supe şi la tocanele de iarnă păstârnac. Această legumă este foarte bogată în fibre, vitamina C şi potasiu. În afară de supe sau tocane, păstârnacul poate fi consumat ras sau sub formă de piure, în care se adaugă şi cartofi.
Varză de Bruxelles
Împreună cu varza sau conopida, această legumă oferă o anumită protecţie împotrva mai multor tipuri de cancer. De asemenea, varza de Bruxelles este bogată în fibre, vitaminele A şi C, fier şi conţine puţine calorii.