Coada-șoricelului, leacul bolilor intestinale
Dacă îți place să stai în natură, să te încarci cu energia ei și să folosești puterea plantelor medicinale pentru a trata diferite probleme de sănătate, atunci sigur trebuie să afli mai multe despre coada-șoricelului.
Este numită și „regina plantelor medicinale”, această apreciere având legătură cu numeroasele beneficii pe care le are în ceea ce privește tratarea multor probleme de sănătate.
Florile acesteia sunt albe și emană un miros ușor înțepător. Este bogată în uleiuri volatile, azulenă, achileină, acid formic, acid valerianic, precum și în substanțe cu efect antibiotic. Tratamentul cu remedii din coada-şoricelului este benefic în cazul tulburărilor digestive, de exemplu, în colicile abdominale, enterite, enterocolite, în diaree dar și ca tratament al hemoroizilor , iar lista nu se oprește aici.
Tratează indigestia
Dacă suferi de indigestie, poți încerca tinctura din coada-șoricelului asociată cu cea de anghinare (folosite în proporții egale). Pentru a prepara tinctura de coada-șoricelului: ai nevoie de 20 de linguri de plantă și de 2 căni cu alcool alimentar de 70 de grade. Pune pulberea într-un borcan și toarnă peste ea alcoolul, după care se închide capacul ermetic.
Se lasă la macerat 14 zile, apoi se strecoară, turnându-se în sticluțe de culoare închisă. În cazul tincturii de anghinare, este nevoie de 20 de linguri de pulbere de anghinare uscată și de două căni de alcool alimentar de 50 de grade. Pune pulberea într-un borcan și toarnă pestea ea alcoolul, apoi închide capacul ermetic. Se lasă la macerat 12 zile, apoi se strecoară, turnându-se în sticluțe de culoare închisă.
Ambele plante îmbunătățesc digestia, cresc secreția sucurilor gastrice, reduc starea de greață sau pierderea poftei de mâncare. Înainte cu 10 minute de luarea meselor principale ale zilei, se ia 1 linguriță din această soluție și se diluează în jumătate de cană cu apă.