Coaja de măr, leac pentru bolile respiratorii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Poate nu crezi, dar cele mai multe fructe ajută organismul în lupta cu diferitele afecţiuni şi prin cojile lor. Uscate sau crude, în ceaiuri sau creme, cojile sunt extrem de folositoare. Nu le mai arunca, ci învaţă cum să le utilizezi, în funcţie de puterea de vindecare a fiecăreia!

  • Coaja de portocală. Cea mai importantă substanţă activă e hesperidina, cu rol în reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului „rău“, dar şi cu proprietăţi antiinflamatorii. Conţine vitaminele A şi C, ambele antioxidanţi naturali, foarte buni pentru sănătatea pielii tale. De asemenea, coaja de portocală conţine şi d-limonină, un „scut“ împotriva razelor UV, prevenind astfel cancerul de piele. Pentru asta ar trebui să freci coaja de portocală direct pe piele sau să o adaugi uleiurilor şi loţiunilor de îngrijire. O poţi usca şi folosi apoi sub formă de ceai. 
  • Coaja de banană. Benefică pentru îngrijirea pielii, coaja de banană conţine potasiu şi antioxidanţi, care menţin pielea suplă şi catifelată, ajutând în acelaşi timp şi la regenerarea ei. Pusă peste vânătăi, acestea se vor vindeca mai repede. De asemenea, ajută la calmarea mâncărimilor în cazul înţepăturilor de insecte. Mai tratează afecţiunile oculare, mai ales că are în componenţa sa luteină, un antioxidant care are rolul de a proteja celulele ochilor.
  • Coaja de măr. Un măr de mărime medie conţine 4,4 grame de fibre, cu tot cu coajă. Ajută la problemele de respiraţie, prin elementul numit ”quercetină”, regăsit, în special, în coajă. Quercetina protejează şi memoria. Acest antioxidant luptă împotriva distrugerii ţesuturilor cerebrale, fapt care e asociat cu boala Alzheimer sau alte boli degenerative. Mai mult, coaja mărului poate lupta cu cancerul. Triterpenoidele opresc dezvoltarea sau chiar omoară celulele canceroase din culturile de laborator. Coaja mărului conţine şi acid ursolic, element care luptă cu obezitatea.
  • Coaja de nucă. Verzi sau uscate, cojile nucilor au efecte antialergice, antiinflamatoare, antifungice, bactericide, dezinfectante şi antiseptice gastro-intestinale sau renale, depurative, hipoglicemiante, hipotensive, tonic-amare, vermifuge, cicatrizante, emoliente, sunt stimulente pentru tiroidă şi calmante. Ceaiul din coji de nuci este indicat şi persoanelor cu deficit de vitamine în organism, ajută la curăţarea sângelui îngroşat, la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor. Persoanele care au lipsă de calciu pot consuma decoct din coji. 
  • Coaja de kiwi. Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât pulpa fructului, ceea ce îi conferă importante proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi antialergice. E un bun aliat ce combate virusurile şi bacteriile care favorizează intoxicaţiile alimentare. O poţi pasa în blender împreună cu coaja altor fructe şi le consumi ca atare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
ploaie jpeg
masina cheie inchiriata istock jpg
Parcul Dimitrie Ghica, Sinaia  FOTO Google Maps png
depozite bancare unde castigi cei mai multi bani in septembrie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net