Coaja de portocală, leac pentru cancerul de piele
Ultima actualizare:
Despre beneficiile fructelor asupra organismului ştiaţi, dar despre cât de mult ne ajută cojile lor în tratarea unor afecţiuni aveţi habar? Uscate sau crude, în ceaiuri sau creme, ele sunt extrem de folositoare. Nu le mai aruncaţi, ci învăţaţi cum să le utilizaţi!
- Coaja de portocală. Cea mai importantă substanţă activă este hesperidina, cu rol în reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului „rău“, dar şi cu proprietăţi antiinflamatorii. Conţine vitaminele A şi C, ambele antioxidanţi naturali, foarte buni pentru sănătatea pielii tale. De asemenea, coaja de portocală conţine şi d-limonină, un „scut“ împotriva razelor UV, prevenind astfel cancerul de piele. Pentru asta ar trebui să freci coaja de portocală direct pe piele sau să o adaugi uleiurilor şi loţiunilor de îngrijire. Mai mult, o poţi usca şi folosi apoi sub formă de ceai.
- Cojile de banană. Benefică pentru îngrijirea pielii, coaja de banană conţine potasiu şi antioxidanţi, care menţin pielea suplă şi catifelată, ajutând în acelaşi timp şi la regenerarea ei. Pusă peste vânătăi, acestea se vor vindeca mai repede. De asemenea, ajută la calmarea mâncărimilor în cazul înţepăturilor de insecte. Mai tratează afecţiunile oculare, mai ales că are în componenţa sa luteină, un antioxidant care are rolul de a proteja celulele ochilor.
- Coaja de kiwi. Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât pulpa fructului, ceea ce îi conferă importante proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi antialergice. Este un bun aliat ce combate virusurile şi bacteriile care favorizează intoxicaţiile alimentare. O poţi pasa în blender împreună cu coaja altor fructe şi le consumi ca atare.