Coaja de portocală, leac pentru cancerul de piele

simeon stalpnicul png

Despre beneficiile fructelor asupra organismului ştiaţi, dar despre cât de mult ne ajută cojile lor în tratarea unor afecţiuni aveţi habar? Uscate sau crude, în ceaiuri sau creme, ele sunt extrem de folositoare. Nu le mai aruncaţi, ci învăţaţi cum să le utilizaţi!

  • Coaja de portocală. Cea mai importantă substanţă activă este hesperidina, cu rol în reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului „rău“, dar şi cu proprietăţi antiinflamatorii. Conţine vitaminele A şi C, ambele antioxidanţi naturali, foarte buni pentru sănătatea pielii tale. De asemenea, coaja de portocală conţine şi d-limonină, un „scut“ împotriva razelor UV, prevenind astfel cancerul de piele. Pentru asta ar trebui să freci coaja de portocală direct pe piele sau să o adaugi uleiurilor şi loţiunilor de îngrijire. Mai mult, o poţi usca şi folosi apoi sub formă de ceai.
  • Cojile de banană. Benefică pentru îngrijirea pielii, coaja de banană conţine potasiu şi antioxidanţi, care menţin pielea suplă şi catifelată, ajutând în acelaşi timp şi la regenerarea ei. Pusă peste vânătăi, acestea se vor vindeca mai repede. De asemenea, ajută la calmarea mâncărimilor în cazul înţepăturilor de insecte. Mai tratează afecţiunile oculare, mai ales că are în componenţa sa luteină, un antioxidant care are rolul de a proteja celulele ochilor.
  • Coaja de kiwi. Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât pulpa fructului, ceea ce îi conferă importante proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi antialergice. Este un bun aliat ce combate virusurile şi bacteriile care favorizează intoxicaţiile alimentare. O poţi pasa în blender împreună cu coaja altor fructe şi le consumi ca atare.
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
Survivor Romania webp
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
crima londra jpg
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
castelul bran foto Travelminit
test iq jpg
baza jos (captura video) jpg