Combate inflamaţiile cu gălbenele
Folosite ca remediu natural încă din timpuri străvechi, gălbenelele au nenumărate efecte terapeutice, fiind utile în vindecarea mai multor afecţiuni la baza cărora există un proces inflamator. De aceea, e bine ca această plantă să nu îţi lipsească din trusa verde de acasă!
Previn afecţiunile digestive
Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, gălbenelele protejează învelişul intestinelor. Ceaiul de gălbenele reduce riscul apariţiei bolilor digestive, precum gastrita, ulcerul sau cancerul de stomac. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de plantă mărunţită la 1 cană cu apă fiartă, pe care o acoperi 15 minute. Bea ceaiul după masă, de 3 ori pe zi, în cure de 2 luni.
Bune în tratarea infecţiilor genitale
Gălbenelele sunt un remediu pe care te poţi baza când vine vorba de infecţii genitale. Planta poate fi folosită pentru spălături locale, în caz de leucoree, candidoză şi alte afecţiuni similare. Prepară o infuzie din 10 g de flori la 100 ml de apă clocotită, pe care să o foloseşti pentru spălături intime.
Remediu pentru ficat
Cu rol în stimularea funcţiilor hepatice, gălbenelele reduc inflamaţiile apărute la ficat. Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă fiartă şi bea ceaiul de 2 ori pe zi, în cure de câteva săptămâni. Între cure, este indicat să faci o pauză de 7 zile.
Află pe Clicksanatate.ro ce alte utilizări au tratamentele cu gălbenele!