Controlaţi-vă colesterolul de două ori pe an

Ultima actualizare:

De ce creşte colesterolul?

Alimentaţia bogată în grăsimi saturate şi moştenirea genetică sunt principalele motive pentru care colesterolul creşte nepermis de mult, se depune pe pereţii interiori ai vaselor de sânge şi îmbolnăveşte inima.

Cine este afectat de această boală?

Doi din trei români suferă de boli ale inimii iar îngrijorător este faptul că din ce în ce mai mulţi pacienţi sunt tineri. Aproximativ 80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite respectând un stil de viaţă sănătos.

Care sunt grăsimile bune pentru organism?

Grăsimile nesaturate, aşa zisele grăsimi bune, de origine vegetală sunt cele care trebuie introduse zilnic în organism. Le găsim în uleiuri vegetale, margarina de nouă generaţie cu un conţinut bogat în grăsimi esenţiale Omega 3 şi Omega 6, dar şi în carnea de peşte.

Cum putem preveni bolile de inimă?

Repetaţi analizele de sânge de 2 ori pe an. Cum colesterolul mărit este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile inimii, putem preveni apariţia afecţiunilor cardiovasculare, menţinându-l în limite normale. Ţinând cont însă că nu există simptome care să semnaleze creşterea colesterolului peste limitele normale, este important să repetăm analizele la sânge de cel puţin două ori pe an.

10 paşi către o inimă sănătoasă

Fii activ! Mişcarea este secretul unei inimi sănătoaseMănâncă vegetale! 5 porţii de legume şi fructe au grijă de inima taNu renunţa la carbodidraţii buni (paste, cereale, orez în varianta integrală)Atenţie la grăsimi! Înlocuieşte-le pe cele saturate cu cele nesaturateMănâncă leguminoase şi peşteAlege lactate slabe şi cu un conţinut mic de sareRăreşte dulciurileLimitează alcoolulRenunţă la fumatControlează-ţi nivelul de stres prin plimbări şi yoga

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net