Coronavirus. 4 mituri despre usturoi, înghețată sau apă pe care ar trebui să le ignori

Ultima actualizare:

    Să bei apă o dată la 15 minute nu te ajută în lupta cu noul coronavirusfoto: Shutterstock
Să bei apă o dată la 15 minute nu te ajută în lupta cu noul coronavirusfoto: Shutterstock

De la usturoiul care ține virusul la distanță, până la consumul de apă o dată la 15 minute pentru a ”spăla” musafirii nepoftiți, o mulțime de leacuri minune circulă în aceste zile pe internet, prin intermediul rețelelor sociale. Iată de ce ar trebui să le ignori, pentru binele tău și al familiei tale.

Într-adevăr, gestul de a te spăla pe mâini cu apă și săpun te protejează de infectarea cu noul coronavirus, dar ideea de a bea apă o dată la 15 minute chiar nu are niciun efect protector. Acesta este numai unul dintre miturile distribuite masiv zilele acestea pe rețelele sociale și care le dau oamenilor falsa impresie că pot controla Covid-19.

Specialiștii BBC recomandă ca, pentru binele tău și al familie tale, să le ignori. Iar aici nu mai funcționează principiul ”n-are ce să-mi strice”, pentru că în cazuri de izolare la domiciliu, precum cel în care se află majoritatea cetățenilor europeni acum, este important să-ți păstrezi calmul și să eviți gesturile care pot crește starea de anxietate.

Mitul 1. Dacă mănânci usturoi, te protejezi de noul coronavirus

Fără îndoială, usturoiul este un aliment sănătos, asemenea tuturor fructelor și legumelor. Totuși,  nu există nicio dovadă că un consum ridicat de usturoi, sau de orice altceva, te poate proteja de Covid-19 .

Mitul 2. Este bine să bei apă o dată la 15 minute

Este foarte bine să te hidratezi corespunzător, dar aceasta nu înseamnă că apa te va proteja de noul coronavirus. Virusul pătrunde în organism atunci când respiri. Nu există niciun mecanism biologic care să-ți permită să-l speli printr-un consum ridicat și constant de apă.

Mitul 3. Trebuie să eviți înghețata

Ipoteza că, dacă eviți înghețata sau alte alimente reci, împiedici virusul să se ”prindă” este complet greșită. La fel, dacă veți încerca să vă supraîncălziți ca să nu mai fiți o ”gazdă” prietenoasă pentru noul coronavirus, nu veți rezolva nimic. Se știe că virusul gripal nu rezistă prea bine afară când vremea se încălzește, dar nu se știe deocamdată cum reacționează noul coronavirus la temperaturi mai ridicate.

Mitul 4. Argintul coloidal crește imunitatea

Se vorbește în mediul online despre un supliment-minune, care ajută la întărirea sistemului imunitar, argintul coloidal. Totuși, medicii avertizează că acest produs nu tratează infecțiile și nici nu întărește sistemul imunitar. Dimpotrivă, poate avea efecte secundare grave, precum afecțiuni ale rinichilor sau schimbarea culorii pielii în albastru.

Așadar, singura măsură de protecție cu adevărat eficientă în această perioadă rămâne spălarea pe mâini cu săpun, timp de cel puțin 20 de secunde.

Citește și:

Noul coronavirus va dispărea când se va încălzi vremea? Un specialist de la Harvard explică

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Primul deces a fost confirmat. 367 de îmbolnăviri. 14 persoane la terapie intensivă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net