Cu ce înlocuiești sarea din bucate. Evit-o și vei scăpa de celulită
Ca să eviți excesul de sare, trebuie să găsești alternative sănătoase care să dea gust mâncărurilor tale. Iar aici paleta este destul de largă: de la condimente și ierburi aromatice la lichide acre și alge marine.
Consumul excesiv de sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale, la boli cardiovasculare și renale. Cu toate acestea, studiile arată că românii o utilizează în cantități mari pentru asezonarea alimentelor. Iată câteva ponturi pentru a reduce utilizarea sării în alimentație.
Citește eticheta de pe sticla de apă
Cantități însemnate de sare se regăsesc chiar și acolo unde te aștepți mai puțin, de exemplu în apa pe care o bei. Cea care conține mai mult de 200 mg de sodiu pe litru este considerată a fi bogată în sare. Pe piață se găsește însă și apă plată cu un conținut de sodiu mai mic de 20 mg/l. Această apă este recomandată în special persoanelor care urmează o dietă fără sare.
Gustă înainte de a asezona
Fie că te afli acasă sau la restaurant, nu te grăbi să ei solnița de pe masă și să o agiți puternic deasupra platoului. În timp, acest obicei îți poate crea probleme de sănătate. Gândește-te că surplusul de sare îi poate afecta gustul. Nimic nu te împiedică să ei o înghițitură din ceea ce ai pe farfurie, și abia după aceea să-i adaugi condimentele pe care le consideri necesare.
Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!
Ceaiuri pentru bunăstarea organismului. Ce trebuie să bei pentru relaxare sau pasiune!