Cum ac╚Ťioneaz─â usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural din lume

12 septembrie 2019
usturoiul jpg 1 jpeg
Usturoiul ╚Ťine ├«n fr├óu bolile grave din organismSursa foto: Diete s─ân─âtoase.ro

Usturoiul este apreciat de specialiști ca onsiderat cel mai puternic antibiotic natural din lume. De-a lungul timpului, efectul usturoiul a salvat mii de oameni în timpul numeroaselor epidemii. Puterea lui terapeutică a apărat oamenii împotriva ciumei bubonice care, prin secolul al XVII-lea, a bântuit de multe ori Europa , nimicind milioane și milioane de oameni.

Puterea lui terapeutic─â a ap─ârat oamenii  ├«mpotriva ciumei bubonice  care, prin secolul al XVII-lea, a b├óntuit  de multe ori Europa , nimicind milioane ╚Öi milioane de oameni.  , la Marsilia, 80% dintre locuitorii ora╚Öului au murit de cium─â ├«n c├óteva luni. Totodat─â, diverse dovezi  istorice  men╚Ťioneaz─â un exemplu ├«n care, ├«n anul 1665,  ciuma a p─âtruns ├«n Anglia, ├«n ora╚Öul Chester. Aici, singurii locuitori care au supravie╚Ťuit au fost cei  are locuiau ├«ntr-o cas─â cu pivni╚Ť─â plin─â de usturoi. Din familia respectiv─â, nimeni n-a murit. 

Iat─â cum ac╚Ťioneaz─â usturoiul

├Än prezen╚Ťa sucului de usturoi, germenii de  r─âceli,  de viroze  ╚Öi de gripe nu supravie╚Ťuiesc. ├Än testele de laborator s-a constatat c─â un  miligram   de usturoi  echivaleaz─â cu 25 unit─â╚Ťi de penicilin─â. Dac─â unei persoane, stresat─â de o criz─â de tuse, cauzat─â de r─âceli, i se aplic─â o cataplasm─â cu usturoi ( preparat─â din c├ó╚Ťiva c─â╚Ťei toca╚Ťi m─ârunt ╚Öi amesteca╚Ťi cu pu╚Ťin ulei de m─âsline) pe t─âlpile picioarelor, ├«n scurt timp efectul acestui leac este vizibil: tusea se opre╚Öte. ├Än mod surprinz─âtor, s-a mai constatat c─â persoanele grav bolnave de pl─âm├óni, cu multe probleme respiratorii (asm─â, emfozem, bron╚Öite, abcese pulmonare) s-au revigorat ╚Öi au revenit la normal, ├«n urma unei terapii cu usturoi. 

În anul 1948, cercetătorii au confirmat puterea de penicilinăî a usturoiului

Usturoiul a fost cercetat ├«n laborator:  atunci s-au izolat diferite substan╚Ťe din compozi╚Ťia acestuia. Prima substan╚Ť─â izolat─â din usturoi s-a constatat c─â are  efect ├«mpotriva germenilor care produc intoxica╚Ťia cu salmonella, dizenterie ╚Öi ├«mpotriva stafilococilor care provoac─â furuncule ╚Öi diverse ulcera╚Ťii la piele.

Consumul de usturoi ajut─â la prevenirea bolilor arteriale; de asemenea, consumul de usturoi coboar─â nivelurile de colesterol. Nu ├«n ultimul r├ónd, 

Terapia  cu  usturoi este un remediu care combate  hipertensiunea arterial─â.

Este meritul doctorului Mihai Petroveci  care a adunat ├«n volumul ÔÇŁ Hrana Vie╚ŤiiÔÇŁ, valoroase re╚Ťete biblice de tratament naturiste, printre care ╚Öi usturoiul. 

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea tonciu png
andreea banica
roxana nemes png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vladimir putin picior png
Bayraktar TB2 Runway jpg
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg