Cum alegi corect crema cu factor de protecţie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Crema cu factor de protecţie este produsul care nu trebuie să ne lipsească din casă în această vară. Previne arsurile solare, pigmentarea şi îmbătrânirea prematură a pielii. Este important doar să o alegem şi să o folosim corect.

  • Nu o mai folosi pe cea de anul trecut. În primul rând, fă-ţi provizii proaspete! Chiar dacă ţi-a mai rămas cremă de anul trecut, nu o mai folosi. Factorul de protecţie conţinut nu mai este activ şi, în plus, rişti alergii, iritaţii sau agravarea acneei, în cazul tenurilor grase. 
  • UVA şi UVB. Cea mai eficientă cremă trebuie să specifice pe ambalaj faptul că are atât  protecţie UVA (sunt radiaţiile responsabile cu îmbătrânirea cutanată, petele pigmentare, riduri şi pierderea elasticităţii) cât şi UVB (cauzează arsurile solare). De asemenea, e de preferat să conţină filtre minerale, precum oxid de zinc şi dioxid de titan, nu filtre chimice. “Cremele minerale sunt mai sigure, în special pentru copii, pentru persoanele care au o sensibilitate sau afecţiuni ale pielii agravate de expunerea la soare. Dezavantajul e că sunt mai albicioase şi se văd urât pe piele. Cele mai multe creme conţin silicon şi ridică probleme celor cu ten gras”, spune medicul dermatolog Viviana Iordache.
  • 15, 20, 25, 30 sau 50. Aceste numere reprezintă concentraţia de substanţe fotoprotectoare. Ele îţi spun nu cât de puternică e protecţia, aşa cum, poate, cred multe persoane, ci cât timp vei fi protejat de razele soarelui. Însă şi asta variază în funcţie de tipul de piele al fiecăruia. Spre exemplu, persoanele cu pielea foarte albă, cu pistrui, care se ard repede şi aproape niciodată nu reuşesc să se bronzeze, au fototip 1, cele cu pielea neagră au fototip 6. „Noi, românii, ne clasăm pe la mijloc, în general avem fototip 3 (păr castaniu, ochi căprui). Acum, înmulţim cifra fototipului cu cea a factorului de protecţie. Spre exemplu, un produs cu SPF 30 va proteja o persoană cu fototip 3 timp de 90 de minute”, adaugă dr. Viviana Iordache.

simeon stalpnicul png
  • Cremă, ulei sau spray. Produsele de protecţie se găsesc sub mai multe forme. Nu se poate spune că unul e mai bun decât altul. Contează pentru ce tip de piele sunt destinate. Potrivit specialistului, uleiurile, spray-urile şi cremele grase, emoliente, se folosesc pentru corp. Se întind uşor şi hidratează foarte bine. Nu sunt potrivite, în schimb, pentru faţă, deoarece încarcă şi măresc porii. „Pentru tenurile normale se folosesc creme simple, iar pentru cele seboreice creme pudrate, cu pigment, care ţin loc de fond de ten. Cremele pe bază de uleiuri siliconice (mai grase) se folosesc doar de persoanele cu ten foarte uscat, însă nu vei pune niciodată pe faţă spray sau ulei simplu”, mai spune Viviana Iordache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net