Cum alungi balonarea cauzată de mâncărurile grele de Sărbători


    Dacă ştii că ţi se întâmplă des să te balonezi, mai ales după masa de Crăciun, înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci.www.clicksanatate.ro
Dacă ştii că ţi se întâmplă des să te balonezi, mai ales după masa de Crăciun, înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci.www.clicksanatate.ro

Când mergi la cumpărăturile pentru Sărbători, asigură-te că iei alimente și plante care pot fi folosite contra balonării, la nevoie. Pe unele dintre ele e indicat să le iei chiar înainte de a mânca sau între mese.

Iaurt cu ovăz, dimineața

Datorită faptului că menține echilibrul florei intestinale, iaurtul previne balonarea și acumularea de gaze. Mănâncă la micul dejun iaurt în care pui și 2-3 mâini de ovăz. Ambele alimente îți asigură o digestie bună, mai ales dacă pleci de acasă în vacanța de Sărbători, perioadă în care digestia devine mai lentă și pot apărea constipația, durerile abdominale și balonarea. La plecare, ia cu tine și o caserolă cu fulgi sau tărâțe de ovăz pe care să le mănânci dimineața, înmuiate în apă, cu miere.

Știai că…

…ovăzul îți aduce un plus de fireb solubile care alungă atât balonarea, cât și constipația?

Banane, între mese

Bucatele tradiționale este posibil să-ți provoace o creștere a nivelului de sodiu în corp, motiv pentru care reține mai multă apă. Din aceeași cauză poate apărea și balonarea. Amintește-ți ca, între mese, să mănânci 1-2 banane, ca să elimini aceste efecte și să obții un plus de potasiu, un mineral important pentru reglarea nivelului lichidelor din organism.

Cartofi dulci, la salate și garnituri

Dacă știi că ți se întâmplă des să te balonezi, mai ales după masa de Crăciun, înlocuiește cartofii albi cu cei dulci, măcar pentru o garnitură sau la o salată de legume. Au mult potasiu în compoziție și alungă excesul de sodiu. Sunt o alternativă de luat în seamă și pentru diabetici.

Află pe clicksanatate.ro care sunt plantele din care se fac infuzii eficiente contra balonării!

Remedii naturale care diminuează febra și durerea

5 superalimente recomandate în sezonul rece

mihai voropchievici 1 jpeg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
FotoJet (11) jpg
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (10) jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg