Cum îi afectează "ciuperca neagră" pe bolnavii de COVID-19. "Îi voi scoate ochiul pentru a-i salva viața"

Ultima actualizare:

    Pacient in sectie ATIfoto: Adevarul
Pacient in sectie ATIfoto: Adevarul

O infecție rară, denumită ”ciuperca neagră” sau mucormicoza face ravagii printre pacienții COVID-19 din India. Aceasta afectează atât de tare organele din sfera ORL șu Oftalmologie, încât uneori chirurgii aleg să-i ”mutileze” pe pacienți pentru a le salva viețile.

Un chirug ofralmolog din Mumbai a declarat pentru BBC ca această infecție fungică rară afectează nasul, ochiul și, uneori creierul.

"Îi voi scoate ochiul pentru a-i salva viața. Așa funcționează această boală", a explicat dr. Akshay Nair, referindu-se la un pcaient are trecuse prin boala COVID-19.

Ce este mucormicoza sau ”ciuperca neagră”?

Mucormicoza este o infecție foarte rară și agresivă. Este cauzată de expunerea la mucegaiul mucorului care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe și legume în descompunere. „Este omniprezent și se găsește în sol și aer și chiar în nas și mucusul persoanelor sănătoase”, spune dr. Nair.

Afectează sinusurile, creierul și plămânii și poate pune viața în pericol la persoanele diabetice sau imunodeprimate sever, cum ar fi pacienții cu cancer sau persoanele cu HIV / SIDA.

Ce declanșează infecția cu mucormicoză

Medicii cred că mucormicoza, care are o rată globală a mortalității de 50%, poate fi declanșată de utilizarea steroizilor, un tratament care salvează viețile pacienților cu Covid-19 severi și cu boli critice.

Steroizii reduc inflamația în plămâni pentru Covid-19 și par să ajute la oprirea unora dintre problemele care pot apărea atunci când sistemul imunitar luptă pentru a combate coronavirusul. Dar, de asemenea, reduc imunitatea și crește nivelul zahărului din sânge atât la pacienții cu diabet zaharat, cât și la cei fără diabet cu Covid-19.

Se crede că această scădere a imunității ar putea declanșa aceste cazuri de mucormicoză.

Cirește și :

Cum poţi trata micoza urechii

Cele mai bune leacuri cu bicarbonat de sodiu

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net