Cum îți îngrijești mâinile pe frig


    Pielea mâinilor se va regenera mai uşor prin aplicarea săptămânală a unei măşti speciale.www.clicksanatate.ro
Pielea mâinilor se va regenera mai uşor prin aplicarea săptămânală a unei măşti speciale.www.clicksanatate.ro

Pielea mâinilor se usucă mai des în sezonul rece, de aceea, acum este nevoie de măsuri speciale de îngrijire. Află ce reţete naturale poţi pregăti acasă pentru a avea mâini catifelate!

Iarna, mâinile au mai mult de suferit, deoarece frigul afectează pelicula protectoare a pielii. Iată de ce mâinile se usucă atât de repede iarna şi uneori pielea de la acest nivel se poate fisura în lipsa îngrijirii corespunzătoare.

Mai ales în sezonul rece, alege un săpun blând hidratant şi spală-te cu apă călduţă, nu fierbinte. Purtarea mănuşilor, atât afară, cât şi pentru unele treburi casnice limitează efectul nociv al factorilor exteriori.

Miere şi lămâie

Ai nevoie de o linguriţă cu suc de lămâie, un gălbenuş, două linguriţe de miere şi o linguriţă cu ulei de măsline. Amestecă toate aceste ingrediente până ce obţii o pastă, pe care o aplici cu generozitate pe mâini. Se lasă 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Pielea mâinilor va fi mai catifelată dacă le vei ţine într-un bol cu apă călduţă, în care ai pus câteva picături de ulei esenţial de trandafiri. De asemenea, poţi ţine mâinile într-un bol cu lapte încălzit, 30 de minute.

Mască regenerantă cu iaurt

Pielea mâinilor se va regenera mai uşor dacă o vei răsfăţa săptămânal cu o mască specială, pentru care ai nevoie de: o linguriţă cu fulgi de ovăz, o linguriţă de iaurt, o linguriţă de ulei de migdale dulci şi o lingură cu suc de lămâie. Aceste ingrediente se amestecă bine, iar pasta obţinută se aplică pe mâinile uşor umede şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte.

Mâinile uscate au nevoie de glicerină vegetală

Un tratament de efect dacă pielea mâinilor ţi s-a uscat prea mult poate fi obţinut din ulei de măsline şi glicerină vegetală, pe care o găseşti în magazinele cu produse bio sau organice. Amestecă o linguriţă de glicerină cu patru de ulei şi masează-ţi mâinile dimineaţa şi seara. Înainte de utilizare, amestecă bine compoziţia.

Află pe clicksanatate.ro mai multe trucuri pentru îngrijirea pielii uscate a mâinilor!

Leacuri cu usturoi pentru regenerarea ficatului

Cauze nebănuite ale durerilor de cap

zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
cub monica anghel png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
11 septembrie
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg