Cum poți scăpa rapid de toxinele din corp. 7 metode care te ajută

Ultima actualizare:

Detoxifiere nu înseamnă neapărat urmarea strictă a unei diete cu sucuri, ci presupune, în primul rând, un regim de viaţă sănătos. Consumul de alimente bogate în nutrienţi, evitarea celor prelucrate, dar şi alte măsuri destul de simple îţi pot îmbunătăţi starea generală de sănătate. Uite câteva modalităţi cu ajutorul cărora îţi cureţi organismul!

  • Relaxare. O noapte de odihnă bună este esenţială pentru a repara şi a restabili echilibrul din organism. De aceea, fă tot posibilul să te bucuri de un somn de calitate. 
  • Apă cu lămâie. Stoarce bine o lămâie în apa pe care o bei. Acidul din lămâie este de un real ajutor în procesul de curăţare. Citricele conţin acid citric care contribuie la descompunerea moleculelor de grăsime. În acest mod, vei reuşi să pierzi câteva kilograme, mai ales dacă mănânci sănătos. De asemenea, vei stimula funcţia unui ficat leneş prin consumul de apă caldă cu lămâie.
  • Aport crescut de fibre. Orezul brun, fructele şi legumele consumate în stare proaspătă oferă organismului fibre pentru menţinerea normalităţii tranzitului intestinal. Alimente recomandate: ridichiile, anghinarea, varza, broccoli sau algele marine.
  • Alimente sănătoase, integrale şi proaspete. Alege produsele alimentare organice, naturale şi proaspete: fructe, legume, nuci, seminţe, cereale integrale şi proteine organice. Consumă alimente bogate în sulf, cum sunt usturoioul şi ceapa. Ceaiul verde, afinele şi fructele de pădure goji au un nivel major de antioxidanţi. Evită dulciurile şi alimentele bogate în amidon.
  • Apa. Este foarte important să bei zilnic cel puţin doi litri de apă filtrată, de bună calitate. Filtrele de carbon activat elimină clorul, bariul, plumbul, mercurul, arsenicul, fluorul, cuprul, pesticidele, solvenţii, radonul şi paraziţii. Filtrele cu osmoză inversă elimină aproximativ 99,97% din contaminanţi.
  • Vitamina C. Consumul de vitamina C este foarte important pentru organism, dar mai ales pentru ficat. Acest antioxidant ajută organismul să producă glutadion, un compus care ajută ficatul să proceseze mai bine toxinele şi care contribuie la repararea leziunilor hepatice.
  • Respiraţia profundă. Cu ajutorul respiraţiei profunde circulă mai mult oxigen în organism, unul dintre cele mai importante elemente nutritive din corpul uman. Cu cât respiri mai adânc, cu atât vei introduce mai mult oxigen în organism. Acest tip de respiraţie este extrem de benefic pentru ameliorarea depresiei, anxietăţii şi a tulburărilor legate de stres. În urma respiraţiei profunde, bătăile inimii se vor încetini şi te vei relaxa, conform www.sfatulmedicului.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net