Cum scapi de bășicile dureroase cauzate de încălțăminte


    Nu uita să schimbi pansamentul zilnic, pentru ca băşica să nu se infecteze!www.clicksanatate.ro
Nu uita să schimbi pansamentul zilnic, pentru ca băşica să nu se infecteze!www.clicksanatate.ro

Probabil că nu există doamne sau domni care să nu fi experimentat până acum cum e să ai niște bășicuțe apărute după purtarea de încălțăminte strâmtă. Aceste ponturi te vor ajuta să uiți de ele!

De regulă, bășicile sunt generate de transpirația picioarelor și de frecarea lor în pantofi, fie că e vorba de un pantof din piele tare sau de unul cu jumătate de număr mai mic ori mai mare.

Combate transpirația picioarelor

La magazinele de încălțăminte există remedii sub formă de pudră care te ajută să nu îți mai transpire piciorul. Însă ar trebui să ai grijă ce tip de pantofi îți cumperi, și anume optează pentru cei din piele naturală și renunță la cei din materiale sintetice.

Alegerea șosetelor este și ea foarte importantă, astfel că dacă observi că piciorul transpiră poți folosi șosete speciale de la magazinele cu articole sportive. Vorbind de articole de încălțat, bumbacul nu lasă pielea uscată, absorbind umezeala din încălțări, iar talpa se va păstra umedă. Există anumite firme care fac încălțăminte de tip medicinal protejând piciorul de probleme deranjante care își pot strica ziua. Poți utiliza branţurile din silicon, pentru că au rolul de a reduce frecarea în zonele în care faci de obicei băşici.

Evită să le spargi

Nu este bine să le spargi pentru că se pot infecta. Nu folosi mai multe zile la rând perechea de încălțăminte care ți-a creat o stare de disconfort. Este indicat să lași bășicile să se vindece în mod natural, nu înainte de a pune un plasture medicinal. Cât timp locul este dureros, încalță-te cu ceva comod. Curăță locul cu apă și nu cu iod sau alcool sanitar. Nu uita să schimbi pansamentul zilnic pentru a nu se infecta. Nu rupe pelicula bășicii, decat daca s-a uscat complet. Dacă nu se vindecă și vrei să le spargi cere ajutorul medicului!

Nu sparge vezicula cu lichid dacă suferi de HIV, cancer, boli cardiovasculare sau diabet fiindcă există riscul de infectare!

Află pe clicksanatate.ro în ce alte moduri poți să grăbești vindecarea bășicilor!

Fumatul și nopțile albe afectează sănătatea orală

Sucul de cartof, un bun pansament gastric

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg