Cum te poate ajuta o cură cu fructe de cătină
Începând cu sfârşitul lunii august, profită să culegi fructe de cătină albă sau să le cumperi ori de câte ori ai ocazia. Sunt o sursă extraordinară de vitamina C, E şi A, exact ce ai nevoie pentru a-ţi fortifica organismul la început de toamnă.
Sucul de cătină susţine activitatea ficatului
Pentru a creşte capacitatea de apărare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat şi pentru a scăpa în timp mai scurt de o enterocolită cum este cea de fermentaţie, bea suc de cătină preparat în casă.
Ca să faci suc proaspăt de cătină, este nevoie să zdrobeşti boabele cu o lingură de lemn, într-un vas de porţelan, până obţii o pastă. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Dacă nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l într-un recipient închis la culoare, la frigider şi bea-l în câteva zile. O altă variantă este să-l congelezi în recipient de plastic. În caz contrar, se oxidează şi-şi pierde din proprietăţile nutritive.
De preferat, sucul de cătină se bea în combinaţie cu suc de morcov. La o jumătate de pahar de pahar de suc de morcov, 5 linguri de suc de cătină. Se ia de 3 ori pe zi, între mese.
Sucul de cătină şi morcov luat chiar şi de 6 ori pe zi te ajută să alungi gazele şi balonarea cauzate de enterocolita de fermentaţie. Poţi face şi o cură cu pulbere de cătină timp de 7 zile în care iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi, la 1-2 ore după masă.
Siropul de cătină creşte imunitatea la răceli şi gripe
Cătina, în special siropul preparat din ea, alungă oboseala şi creşte imunitatea la bolile care apar la trecerea de la vară la toamnă, guturai şi gripă. Aduce un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimulează pofta de mâncare.
Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii naturiste din cătină te menţin sănătos!