Cum tratezi răcelile de vară

Ultima actualizare:

Faţă de sezonul rece, vara circulă mai multe bacterii care dau faringite sau amigdalite purulente. În plus, răcelile care apar vara sunt declanşate şi de metodele la care apelăm pentru a ne răcori: băuturi reci, aer condiţionat, îngheţată, care favorizează înmulţirea germenilor, mai ales la nivelul gâtului.

Răcelile în sezonul cald pot fi produse de aparatele de aer condiţionat, deoarece acestea scad umiditatea aerului. Astfel, aerul usucă pasajele nazale, permiţând virusurilor să se dezvolte. Călătoriile, de asemenea, contribuie la răcelile de vară pentru că turiştii sunt expuşi la virusuri noi, cu care nu sunt obişnuiţi. Iată câteva remedii naturiste care te vor pune pe picioare în caz de îmbolnăvire:

Gargară cu sare şi turmeric

Gargara cu sare şi turmeric hidratează mucoasa gâtului şi ajută la recuperarea după o răceală de vară. Este deosebit de importantă mai ales pentru că vremea caldă şi aerul condiţionat duc la uscarea ţesutului moale şi umed care îmbracă orificiile de deschidere ale gurii, nasului şi gâtului. Faceţi gargară o dată la fiecare 3-4 ore cu lingură de sare (opţional o linguriţă de turmeric), în amestec cu 200 ml de apă caldă. Un amestec de turmeric cu apă caldă va fi folosit în acelaşi fel, dar poate fi înghiţit. 

Ghimbirul, un antiviral natural 

Ghimbirul vindecă răceala de vară pentru că este un antiviral natural. Ceaiul de ghimbir poate fi preparat din ghimbir proaspăt sau uscat şi se consumă cald pentru a curăţa sinusurile şi pentru a reduce imflamaţia ţesuturilor, potrivit www.tratamente-naturiste.org.

Vitamina C şi echinaceea 

Vitamina C reduce frecvenţa şi severitatea răcelii obişnuite. Doza recomandată de cele mai multe studii este de 1.000 mg pe zi, dar pentru că vitamina C este eliminată rapid din corp, este indicat să administraţi 3 doze zilnice de câte 300 mg. Organismul uman nu îşi produce propria vitamina C, iar acest nutrient vital este un important antioxidant, ajutând la distrugerea radicalilor liberi. Doze ridicate de vitamina C (până la 5000 mg/zi) pot fi de ajutor în lupta cu răcelile de vară. De asemenea, a fost demonstrat că echinaceea amplifică reacţia sistemului imunitar la răceală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net