Cura de crudităţi echilibrează digestia
Afecţiunile digestive sunt provocate, în majoritatea cazurilor, de stres şi de o alimentaţie greşită. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne recomandă un regim care ne ajută să ne refacem echilibrul organismului: cura pe bază de crudităţi.
Hrana crudă este cea mai vitalizantă. Energia vitală ce se degajă în corp în timpul unui regim de crudităţi are un efect foarte puternic de reorganizare a materiei.
Astfel, bolile cele mai grave nu rezistă unui regim de crudităţi îndelungat, pentru că tot ce nu este în concordanţă cu câmpul morfogenetic al organismului, acum foarte energizat şi împrospătat, este eliminat din organism.
În alimentele crude, enzimele, vitaminele şi mineralele se găsesc într-o stare pură şi foarte uşor asimilabilă, de aceea există remedii specifice pentru diferite boli, denumite „alimente-medicament".
Regimul exclusiv pe bază de crudităţi permite o mai bună integrare în mediu, creşte vitalitatea şi vindecă bolile prin energizare intensă.
Un astfel de regim, ţinut timp mai îndelungat (mai multe săptămâni), necesită însă o digestie foarte bună.
Persoanele care nu au un foc digestiv puternic nu se pot încumeta la o astfel de cură decât pentru câteva zile.
Din cauza alimentaţiei industrializate şi excesiv prelucrate, majoritatea oamenilor au digestia perturbată.
Îndeosebi persoanele care suferă de ulcer gastro-duodenal, colită sau dischinezie biliară trebuie, înainte de abordarea unui regim bazat pe crudităţi, să-şi întărească focul digestiv prin consumul de alimente pure, preparate cât mai simplu.
Un exemplu bun în acest sens este grâul integral măcinat şi apoi fiert 10-15 minute. Prin această strategie se pot ameliora şi chiar vindeca majoritatea afecţiunilor digestive, care sunt, de altfel, generate chiar de erorile alimentare.
Alimente medicament pentru diabet
Fructe: alune, lămâi, mandarine, măsline negre, mere, migdale, nuci, pere, portocale;
Legume: anghinare, arpagic, cartofi, castraveţi, ceapă, praz, dovleac, morcovi, napi, sparanghel, tomate, ţelină, varză, ciuperci;
Cereale: grâu integral, porumb, ovăz;
Leguminoase: soia, fasole verde.
Mai citeşte:
Ghimbirul, cel mai bun aliat contra migrenelor