Dafinul, un antibacterian care tratează virozele respiratorii


    Frunzele de dafin , sub foemă de infuzie, tratează virozele respiratorii Sursa foto: doctoriazilei.ro
Frunzele de dafin , sub foemă de infuzie, tratează virozele respiratorii Sursa foto: doctoriazilei.ro

Când se vorbește despre foile de dafin, fiecare dintre noi se gândește la cunoscutul condiment. Dafinul are însă proprietăți terapeutice deosebite, fiind totodată antiseptic, antifungic și stimulator. Frunzele de dafin se pot folosi sub formă de infuzie și de ulei, remedii care tratează virozele respiratorii, reumatismul, dar și afecțiunile digestive, nevrozele și depresiile.

Pe vremea lui Hipocrate, dafinul trata epidemiile  de holeră

Cu secole în urmă, dafinul era un remediu pentru afecțiunile foarte grave. Pe vremea  lui Hipocrate, frunzele  și semințele de dafin erau folosite ca cel mai bun remediu  în vremea epidemiilor de holeră și malarie,  datorită efectelor sale  antimicrobiene și  antiseptice. Suferinzii de acele bolie erau  badijonați  cu ulei de dafin  și li se oferea să bea infuzie din frunze de dafin.

Infuzia din frunze de dafin  reglează glicemia

Cercetătorii europeni care au studiat efectele terapiei cu frunze de dafin au constatat  că  acestea sunt benefice în cazul insomniilor,  dar și pentru virozele respiratorii.  Mai mult,  infuzia cu aceste frunze  normalizează și nivelul zahărului din sânge.

Pentru diabetici  se recomadă cura  cu infuzie timp de 10 zile. Dacă  glicemia nu scade suficient,  se face o pauză de 2 zile, apoi tratamentul  se mai prelungește încă 10 zile.

Cum se prepară, cum se administrează

Se pune la fiert o cantitate de 500 ml de apă de izvor ( sau chiar apă plată) până când aceasta fierbe.  Atunci se adaugă 5 frunze de dafin nu prea mari, apoi vasul se acoperă cu un capac  peste care se pune un prosop gros.  Ceaiul se lasă la infuzat  timp de 90 de minute. Această cantitate se bea  pe parcursul unei zile: 200 gr. dimineața, înainte de micul dejun, 150 ml  înainte de masa de prânz și restul înainte de cină.  Tratamentul are efecte benefice după 10 zile, cu o pauză de o zi, după primele 5 zile de tratament.  În pentru combaterea virozelor, ceaiul are efecte deosebite după primele 5 zile de tratament.

Important !

Acest tratament cu infuzie nu se recomandă cardiacilor și nici femeilor însărcinate

cub horoscop supărare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
cub adriana iliescu și eliza png
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg