De ce apar alunite in timpul sarcinii

Ultima actualizare:

    Multe femei gravide vor să știe de ce apar alunițe în timpul sarciniifoto: desprecopii.ro
Multe femei gravide vor să știe de ce apar alunițe în timpul sarciniifoto: desprecopii.ro

În timpul sarcinii, tenul și pielea femeilor suferă diverse modificări, de la pete la alunițe noi, în urma cărora viitoarele mămici se alarmează și cred că acestea sunt semnele apariției unor probleme de sănătate. Iată de ce apar alunițe în timpul sarcinii.

Medicii au alcătuit o listă cu modificări care pot interveni în timpul perioadei în care o femeie este gravidă, publicată pe sfatulmedicului.ro. Printre acestea se numără inchiderea la culoare a mameloanelor și organelor genitale externe, închiderea la culoare a alunițelor, apariția unei linii negre pe abdomen, între ombilic și zona pubiană, dar și apariția alunițelor. De obicei, majoritatea dintre aceste modificări sunt cunoscute de femeile gravide, însă acestea se întreabă, în special, de ce apar alunițe în timpul sarcinii.

Înainte de a răspunde la întrebarea „de ce apar alunițe în timpul sarcinii”, trebuie să știm ce sunt alunițele. Acestea se identifică drept formațiuni mici și colorate la nivelul pielii, de obicei sub formă rotundă. Culoarea variază de la maro deschis la maro închis, mai ales în timpul sarcinii, iar de obicei sunt beningne. Totuși, dacă observați o leziune la nivelul alunitelor, inflamarea acestora sau mai mult de trei nuanțe de culoare pe suprafața uneia dintre ele, cel mai bine este să vă prezentați la medicul dermatolog.

De ce apar alunițe în timpul sarcinii: Hormonii sunt de vină

Multe femei se întreabă de ce apar alunițe în timpul sarcinii, dar sunt curioase și în legătură cu celelalte modificări care intervin. Doctorii spun că modificarea nivelurilor hormonale din sânge sunt responsabile pentru aceste modificări și pentru apariția sau modificarea culorii alunițelor. În timpul sarcinii, valorile estrogenului și al hormonului stimulator de melanocite, al cărui efect este hiperpigmentarea. Mai mult, valorile estrogenului cauzează modificări la nivelul venelor, făcându-le mai vizibile la suprafața pielii. Totuși, cele mai multe astfel de modificări sunt temporare și inofensive, însă dacă observați anomalii, infecții sau leziuni, cel mai bine este să vă prezentați la un consult dermatologic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
bancomat jpeg
wizz air avion jpg
marelbo png
image
actualitate.net
image
actualitate.net