De ce avem pielea uscată: cauze și soluții

Ultima actualizare:

    Temperatura ridicată a apei și aburul vor îndepărta sebumul natural al pielii, ducând astfel la uscarea acesteia.www.clicksanatate.ro
Temperatura ridicată a apei și aburul vor îndepărta sebumul natural al pielii, ducând astfel la uscarea acesteia.www.clicksanatate.ro

Motivele uscării pielii sunt numeroase, de la o simplă deshidratare și până la o rutină de îngrijire a pielii greșită, dar poate fi vorba și despre o afecțiune mai serioasă sau un dezechilibru al organismului.

De cele mai multe ori, nu putem vorbi doar de o singură cauză pentru care ne confruntăm cu uscarea pielii, ci de mai multe. Aceste cauze pot fi clasificate ca externe, fiind și cele mai întâlnite (temperaturile și umiditatea scăzute, produsele de îngrijire nepotrivite ) și interne (boli, vârstă, moștenire genetică).

Știai că......persoanele cu unele boli tiroidiene sunt mai predispuse să se confrunte cu probleme dermatologice și cu uscarea pielii?

Este asociată cu mâncărimea

Simptomul-cheie al pielii uscate este mâncărimea. Persoanele cu pielea uscată se pot confrunta cu pete aspre, uscate, roșiatice, iar aceste zone sunt de obicei și cauzatoare de mâncărime.

Cele mai afectate sunt fața, brațele, mâinile, partea inferioară a picioarelor, abdomenul și zonele de frecare, cum ar fi gleznele și tălpile. Dacă uscăciunea devine severă, se poate ajunge la crăpături sau fisuri în stratul superficial al pielii.

Află pe clicksanatate.ro care sunt produsele care usucă pielea și cum le poți evita

image
image
image
image
image
image
Gard FOTO Shutterstock jpg
index png
Anastasia Pokreshchuk jpg
prostitutie jpg
Amanda Bynes jpeg
lumanari jpg