De ce e bine să bei ceai de hibiscus

Ultima actualizare:

Cunoscut pentru gustul acrişor şi culoarea roşie, ceaiul de hibiscus aduce un plus de sănătate în organism. Este bogat în vitamina C, minerale şi antioxidanţi, având proprietăţi care tratează hipertensiunea şi anxietatea. Iată principalele beneficii pe care le are această plantă tropicală!

Colesterol. Ceaiul de hibiscus reduce colesterolul, ajutând, astfel, la protejarea organismului împotriva bolilor de inimă şi la protejarea vaselor de sânge împotriva deteriorării. Proprietăţile hipolipidemice şi hipoglicemice ale ceaiului hibiscus pot fi benefice pentru cei care suferă de diabet.  

Digestie. Ceaiul de hibiscus are proprietăţi diuretice, fiind folosit pentru tratarea constipaţiei. Mulţi oameni beau acest tip de ceai pentru a-şi îmbunătăţi digestia.

Ficat. Potrivit unor studii, proprietăţile antioxidante din ceaiul de hibiscus ajută la tratarea bolilor de ficat. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi prezenţi în ţesuturile şi celulele organismului. 

Tensiune arterială. Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială, de aceea poate fi consumat de persoanele care suferă de anumite boli cardiovasculare. Proprietăţile antiinflamatoare ale hibiscului sunt cele care pot reduce tensiunea arterială, în cazul în care ceaiul este consumat zilnic, timp de câteva săptămâni.

Slăbit. Ceaiul de hibiscus este perfect dacă vrei să pierzi în greutate. Dacă consumi mâncare bogată în carbohidraţi, ceea ce înseamnă un conţinut ridicat de zahăr şi amidon, eşti predispus să iei în greutate. Studiile arată că ceaiul de hibiscus reduce absorbţia de amidon şi glucoză şi, astfel, te ajută la scăderea în greutate. Planta de hibiscus are în componenţa sa o enzimă numită ”phaseolamin” care are rolul de a reduce producţia de zaharuri, contribuind, astfel, la menţinerea greutăţii, în ciuda consumului de carbohidraţi, scrie alegesanatos. 

Relaxare. Infuziile, decocturile şi băuturile din aceste flori au proprietăţi calmante şi reconfortante, care combat efectele stresului: indigestii, oboseală cronică şi pot fi considerate adjuvante în perioade de refacere a organismului. 

Piele. Datorită proprietăţilor sale, hibiscusul poate fi utilizat cu succes pentru revigorarea aspectului pielii. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. Efectul anti-îmbătrânire este intesificat şi de prezenţa acizilor organici (citric, malic, tartric), care stimulează regenerarea celulară şi sinteză de colagen. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net