De ce e bine să bem must
Un dar al toamnei plin de vitamine şi minerale, mustul ne poate aduce energie şi protecţie faţă de unele boli precum cele de inimă.
Aromata licoare conţine vitaminele A, B1, B2, C, minerale ca potasiu, zinc, calciu, magneziu (care previn îmbătrânirea precoce şi protejează inima) şi o serie de antioxidanţi puternici, cum este resveratrolul, care are proprietăţi antioxidante recunoscute.
Protejează inima
Mustul îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, elasticitatea arterială şi funcţia vasculară, scăzând astfel riscul accidentelor vasculare cerebrale. Resveratrolul, care se găseşte în cantitate mai mare în strugurii roşii, reduce nivelul colesterolului „rău“ şi ajută la prevenirea bolilor de inimă.
Are grijă de neuroni
Cercetătorii suedezi au descoperit că mustul poate limita considerabil pierderea celulelor neuronale. Aceiaşi oameni de ştiinţă au stabilit că băutura este responsabilă şi de blocarea evoluţiei maladiei Alzheimer, atunci când este urmată o cură îndelungată.
Ţine cancerul la distanţă
Oameni de ştiinţă din întreaga lume s-au aflat de multe ori în situaţia de a studia rolul mustului în menţinerea sănătăţii celulelor şi prevenirea bolilor oncologice. Polifenolii şi antioxidanţii din compoziţia acestuia blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Antocianidele şi acidul elagic sunt alte două substanţe din must şi struguri care le conferă proprietăţi anticancerigene.
Află pe clicksanatate.ro de ce este indicat să bei must!