De ce este bine să mănânci îngheţată
Cine spune că trebuie să renunţi complet la dulciuri, inclusiv la îngheţată, când vrei să slăbeşti? Din revista „Click! pentru femei“ afli cum să împaci dieta cu pofta de un desert răcoritor!
Alungă stresul inevitabil în dietă
Consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează zona din creier răspunzătoare pentru apariţia senzaţiei de plăcere. La fel ca în cazul ciocaolatei, atunci când guşti dintr-o îngheţată, corpul tău secretă o serie de hormoni precum serotonina şi endorfina, care îţi dau o stare de bine, înlăturând stresul.
Conţine vitamine şi minerale
N-ai de ce să te simţi vinovat că ai cedat poftei de a mânca o îngheţată şi nici să te temi că-ţi va afecta cura de slăbire. O îngheţată simplă, cu fructe, fără ciocolată sau sos adăugat, are doar 120 de calorii din cele 1.800-2.000 de care ai nevoie zilnic. Conţine vitamine şi minerale – calciu, fosfor, vitaminele A, C, D, E, vitamine din complexul B şi o cantitate mică de vitamina K.
Îţi aduce un plus de energie
Valoarea nutritivă a îngheţatei diferă în funcţie de sortiment. Consumată cu moderaţie, te hidratează şi-ţi dă energie, cu atât mai mult dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. O porţie conţine în jur de 7 grame grăsimi, 2 grame proteine, 15 grame carbohidraţi.
Extraponturi
- Fii cumpătat când mănânci îngheţată! Excesul poate să ducă la o creştere a nivelului de trigliceride din sânge şi la apariţia riscului de carii dentare.
- Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ţi afecteze smalţul dinţilor.
- Savureaz-o în linişte, fără grabă. Mâncată pe fugă, îngheţata poate să-ţi dea dureri de cap şi ameţeli, semne ale reducerii afluxului de sânge către organe şi a diametrului vaselor de sânge (vasoconstricţie).