De ce ne doare capul

Ultima actualizare:

    Stresul și bolile oftalmologice pot duce la apariția durerilor de capclicksanatate.ro
Stresul și bolile oftalmologice pot duce la apariția durerilor de capclicksanatate.ro

Există numeroși factori implicați în apariția episoadelor de dureri de cap. De aceea, este important ca tratamentul să fie inițiat după identificarea cauzei. Fiecare dintre noi am resimțit, cel puțin o dată în viață, o durere de cap. Neplăcerea este atât de frecventă încât a devenit aproape banală.

Un studiu recent arată că 46% din români au această problemă cel puțin o dată pe lună, iar mai mult de jumătate din ei se plâng săptămânal de cefalee.   

Ereditatea

Durerile de cap au și o componentă ereditară, ceea ce înseamnă că persoanele care au în familie rude de gradul I cu cefalee au un risc mai mare de a le moșteni. Statisticile arată că o persoană cu un părinte care a suferit de migrene are o probabilitate mai mare de a moșteni această problemă de sănătate. Factorul genetic este implicat în 50% din cazurile de migrenă cu aură.

Stresul

În timpul situațiilor tensionate, în creier sunt eliberate anumite substanțe pentru a „combate” această stare, ceea ce duce la apariția unor schimbări vasculare responsabile de apariția migrenelor.

De asemenea, emoțiile care însoțesc stresul (îngrijorarea, anxietatea, surescitarea) cresc tensiunea musculară, intensificând migrenele. Și durerea de cap de tip tensional poate fi cauzată de stres. În cazul în care stresul este pus pe seama locului de muncă, de exemplu, durerea de cap se poate croniciza.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte afecțiuni pot duce la apariția durerilor de cap

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net