Ciorbă de perișoare fără carne, mai gustoasă decât rețeta clasică. Este ideală pentru Postul Paștelui
Ciorba de perișoare se numără printre preferatele românilor. Unii ar mânca-o chiar și de câteva ori pe săptămână, dar pentru cei care țin post acest lucru nu este permis. Din fericire, există o variantă de ciorbă de perișoare fără carne, ideale pentru Postul Paștelui. De asemenea, este potrivită și pentru persoanele care nu consumă carne.

Rețeta de ciorbă de perișoare pe care o poți folosi dacă ții post sau pur și simplu vrei mâncăruri mai slabe, fără carne, poți opta pentru ciorba de perișoare în care carnea este înlocuită cu ingrediente ieftine, care se regăsesc în bucătăria oricui.
Ingredientele de care ai nevoie pentru ciorbă
2 morcovi mari
un păstârnac
o rădăcină de pătrunjel
o jumătate de bucată de țeină
un ardei roșu gras
o ceapă de mărime medie
zeama de lămâie sau borș după preferințe
frunze de leuștean și de pătrunjel pentru gust și culoare.
Ingrediente pentru perișoare:
2 cepe mari
100 de grame orez alb sau basmati
100 grame de granule de soia fiartă
3 linguri de semințe de in măcinate
4 linguri de fulgi de ovăz
2-4 linguri de făină de grâu și condimente după gust (sare și piper).
Mod de preparare:
Păstârnacul, țelina și morcovii se călesc în puțin ulei de floarea-soarelui. Separat, într-o oală se pun 3-5 litri de apă și se adaugă legumele călite, dar și ceapa întreagă și ardeiul. Se lasă la fiert pentru 30 de minute apoi se adaugă borș sau zeamă de lămâie pentru acreală. După ce s-a fiert se oprește focul și trecem la pasul următor care constă în prepararea perișoarelor fără carne.
Cum pregătești perișoarele
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit; peste se pune orezul spălat și se lasă pe foc. Se adaugă și restul ingredientelor: granulele de soia și făina, împreună cu condimentele.
Din amestecul rezultat se formează perișoarele care se pun la fiert în apă cu sare, apoi se transferă în supa de legume care a fost pregătită înainte.