De ce să fosești remedii naturiste înainte de a apela la doctor?

de ce sa fosesti remedii naturiste inainte de a apela la doctor  0 jpeg

Am evoluat ca civilizație și acum totul este mai simplu datorită tehnologiei care ne încojoară și care a devenit o parte esențială din viața noastră de zi cu zi. Dar în același timp ne-am depărtat de origini și de natura care ne oferea deja răspunsul la aproape toate problemele noastre. Există un motiv pentru care generația bunicilor și a străbunicilor noștri s-a bucurat de o viață lungă și lipsită de probleme majore de sănătate și acela îl reprezintă încrederea în tratamentele naturale capabile să vindece multe din bolile pe care medicina modernă le tratează, dar cu un preț.

5 Motive pentru care remediile naturiste sunt soluția problemelor tale de sănătate

#1 Remediile naturiste nu afectează organele interne

Cine nu are în ziua de astăzi un arsenal de medicamente gata pregătit chiar și pentru cea mai banală răceală? Prafurile și pilulele pe care le ascundem în sertarele noptierei într-adevăr ne oferă alinare imediată și vindecare grabnică, dar vin la pachet cu afecțiuni ale rinichilor, ficatului și altor organe interne chinuite de substancele chimice și toxice menite să elimine cauzele bolii.

Mai ales persoanele cu un organism sensibil și cu o imunitate scăzută, ar trebui să apeleze mai întâi la remedii naturiste înainte de a da iama în cutia cu medicamente. Acestea remedii au la bază ingrediente naturale precum fructele, legumele, vegetalele și substanțe naturale pe care le folosești și în viața de zi cu zi pentru o dietă sănătoasă și de aceea nu prezintă un pericol pentru organism.

#2 Este practic și convenabil să apelezi la remedii naturiste

Dacă pentru fiecare medicament pe care îl consumi ar trebui să plătești strict prețul său, probabil că ar merita să dai o fugă până la farmacie ori de câte ori te confrunți cu o problemă medicală. Dar multe medicamente nu pot fi cumpărate fără prescripție medicală și asta înseamnă că va trebui să cheltuiești și pentru consultația medicală și de asemenea, să consumi timp mergând la doctor. În plus, multe din medicamentele puternice au nenumărate efecte negative pe care va trebui să le tratezi imediat ce ai scăpat de afecțiunea cu care te confruntai inițial. Și uite așa te învârți într-un cerc vicios în care timpul, banii și sănătatea se duc pe apa sâmbetei.

În cazul remediilor naturiste pe de altă parte, lucrurile stau mai simplu. Multe din ingredientele necesare s-ar putea să le ai deja în casă și să fie nevoie doar să le administrezi într-un anumit mod.

#3 Tratamentele naturale sunt plăcut de administrat

Mai ales în cazul copiilor mici, medicamentele administrate pe cale orală sau injecțiile sunt extrem de neplăcute. Astfel, la efectele lor adverse se adaugă și stresul, un impediment real pentru vindecarea organismului. Dar îți poți salva copilul de la momentele stresante, apelând la remedii naturiste atunci când pot fi folosite ca alternativă.

În cazul răcelilor de exemplu, înainte de a obliga pe cel mic să îndure gustul medicamentelor, poți folosi sare încălzită, cartof ras, sau chiar o frecție cu oțet, ingrediente cu care este mai mult decât obișnuit și de la care știe de la ce să se aștepte, pentru vindecarea gâtului inflamat, calmarea tusei sau scăderea febrei.

#4 Remediile naturiste sunt o comoară pentru familie

Există familii pentru care tratamentele naturiste sunt o zestre dăruită din generație în generație. Mamele învață de la bunici cum să scadă febra pruncilor cu cearșafuri înmuiate în lapte dulce, iar la rândul lor își învață copiii că o compresă rece cu același aliment face minuni împotriva arsurilor solare.

Există însă și familii în care rețetele naturiste s-au pierdut odată cu trecerea anilor, dar cărora le vin în ajutor site-urile de specialitate precum Vitacaps.ro cu o mulțime de leacuri și secrete direct din bucătărie.

#5 Substanțele naturale îți învață organismul să lupte

Există medicamente precum laxativele care dau dependență și cu care corpul se obișnuiește și cere tot mai mult. Un astfel de exemplu sunt laxativele. În cazul administrării lor regulate, sistemul digestiv și cel excretor își pierd funcția perisaltică nemaiputând să acționeze decât sub influența substanțelor cu care s-au obișnuit. Iar o astfel de dependență este extrem de periculoasă deoarece îți schimbă total stilul de viață.

Remediile naturiste pe de altă parte, nu au astfel de efecte negative. Majoritatea lor fiind bazate pe alimente obișnuite, care fac parte dintr-o dietă echilibrată, nu dau dependență și nici efecte adverse, permițând organismului să funcționeze normal și după administrarea lor.

corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
david pușcaș PNG
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
Prodanca a venit în verde la parastas
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
cub bebeto reghecampf png
andrei rosu mihaela bilic png
Alex Bodi a plecat din tara jpg
avalansa 2 jpeg
lidl
image
image
image
image
foto1 economii shutterstock 538621285 jpg
SAGA
Medicul stomatolog Sorina Stroe
eurovision logo foto shutterstock
calendar ortodox 2021 08 octombrie sfanta cuvioasa pelaghia png
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg