De ce trebuie să respirăm pe nas și nu pe gură. Explicațiile la care nu te așteptai

Respirația este un proces vital pentru fiecare ființă umană, deoarece furnizează oxigenul necesar pentru funcționarea organismului și elimină dioxidul de carbon rezidual. Cu toate acestea, cercetările recente au scos la iveală că modul în care efectuăm respirația poate avea un impact semnificativ asupra capacității noastre de învățare și de memorare.

respiratia jpg

Un aspect surprinzător al acestui fenomen este legătura strânsă dintre respirația pe nas și procesul de memorare, concluzie la care s-a ajuns în urma unui studiu american publicat în 2016. Dacă respirăm pe nas, în timp ce citim sau reținem lucruri noi, putem îmbunătăți semnificativ capacitatea noastră de a păstra și recupera aceste informații. Astfel, învățăm să apreciem importanța respirației nazale și să ne bucurăm de toate beneficiile pe care le aduce acest obicei sănătos.

Descoperirea este deosebit de interesantă, deoarece ne arată că procesul de respirație poate juca un rol important în îmbunătățirea capacității noastre de a memora informații. Astfel, atunci când învățăm ceva nou sau când dorim să ne amintim ceva important, putem să ne concentrăm să respirăm pe nas pentru a spori procesul de stocare a informațiilor în creier.

Acest lucru se datorează faptului că sistemul olfactiv este strâns legat de sistemul limbic, regiunea creierului responsabilă de emoții și memorie. Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net