Dieta cu hrișcă: mai suplă și mereu tânără
Un regim alimentar, în care vei include hrișca, te va ajuta să slăbești și să-ți detoxifici organismul, astfel încât să te simți plină de vitalitate. În plus, nu necesită cheltuieli mari și îți dă sațietate.
Hrișca are un indice glicemic scăzut și nu conține gluten, ceea ce o recomandă pentru curele de slăbire. Atenție însă la durată! O dietă pe bază de hrișcă nu trebuie să depășească 7 zile, întrucât organismul se obișnuiește și nu mai pierzi din kilograme. De asemenea, înainte de a o începe, ar trebui să te consulți cu un nutriționist.
În ce constă dieta cu hrișcă?
Pe durata unei săptămâni se consumă hrișcă fiartă, fără sare sau zahăr, la toate mesele importante din zi. Cantitatea permisă este de patru pahare de semințe gătite pe zi. Se recomandă și câteva alimente complementare, astfel încât regimul să fie mai puțin dur: iaur, fructe uscate și mere. În timpul dietei, se bea cel puțin 2 l de apă pe zi.
Cum prepari hrișca?
Seara, pune într-un vas 200 g de hrișcă (o porție), peste care toarnă 400 ml apă clocotită și acoperă cu un capac. Boabele se vor umfla, iar textura lor va deveni moale. O altă variantă ar fi să fierbi hrișca, 8-10 minute, la foc mic.
Calorii
200g de hrișcă fiartă conține 197 calorii. În combinație cu fructe sau iaurt, poți atinge necesarul energetic de 1.800 de calorii pe zi.
Află meniul dietei cu hrișcă doar pe clickpentrufemei.ro!
Dieta cu pătrunjel. Slăbești până la 5 kilograme într-o săptămână
Dieta cu drojdie. Poți slăbi până la 5 kg în doar două săptămâni