Dieta cu salate de vară
Vrei să scapi rapid de kilogramele în exces? Poţi slăbi sănătos cu regimul pe bază de salate, în care adaugi, după gust, dar cu moderaţie, fructe, carne de pui, brânză, peşte, pentru a le da savoare şi consistenţă. „Click! pentru femei“ îţi spune cum să procedezi.
Adaugă ulei de măsline. În salate foloseşte ca dressing uleiul de măsline, pentru că ajută la descompunerea vitaminelor A, D, E şi K din legume, deoarece acestea sunt liposolubile. Cum salatele sunt fără grăsimi, corpul nu poate să absoarbă substanţele nutritive din ingrediente. În plus, studiile în domeniu au arătat că uleiul de măsline este un aliat puternic în curele de slăbire, pentru că luptă cu grăsimea de pe abdomen.Aromatizează-le cu ierburi. Preparatele care conţin salată verde, spanac şi lăptuci au grijă de sănătatea ta pe durata dietei, datorită conţinutului bogat în vitamina C şi fibre, şi le poţi consuma la discreţie, pentru că au puţine calorii. Combină alimentele după gust şi adaugă ierburi aromatice, precum busuioc, rozmarin, mărar şi pătrunjel. Dau un plus de savoare mâncării şi ajută corpul să lupte cu infecţiile, fiind surse importante de antioxidanţi.Rade brânză deasupra. Faci salata mai săţioasă şi gustoasă, dacă presari brânză deasupra. Alege una mai uşoară, săracă în calorii, cum este urda sau brânza proaspătă de vaci, dacă vrei ca dieta să dea roade. Chiar dacă este o brânză mai grasă, având 392 de calorii la 100 de grame, parmezanul oferă mâncării o aromă deosebită, uşor condimentată. Deşi va fi mai savuroasă, indicat este să nu presari parmezan din abundenţă peste legume.Proteinele dau saţietate preparatelor. Îţi place puiul la grătar sau preferi somonul? Dieta cu salate de vară îţi permite să te bucuri de gustul inconfundabil al cărnurilor uşoare rumenite pe grătar. Adaugă în salate carne albă slabă de pui sau peşte şi alte ingrediente gustoase, cum sunt seminţele, şi vei obţine o mâncare săţioasă, plină de substanţe nutritive.Înlocuieşte crutoanele cu fructe. Bucăţile de pâine albă uscată nu au ce căuta în meniul de dietă, chiar dacă salatele cu de toate conţin adesea crutoane. Acestea deţin puţine proprietăţi benefice pentru corp, faţă de câte calorii au, respectiv 100 g crutoane conţin 407 calorii. Înlocuieşte-le cu fructe cum sunt perele, pepenele galben, avocado şi ananas, pentru că sunt delicioase, au multe fibre şi topesc grăsimile. De asemenea, fructele oleaginoase cum sunt nucile, migdalele, fisticul şi alunele reprezintă alternative sănătoase şi săţioase pentru crutoane.