Dieta cu sucuri şi crudităţi «arde» 3 kg în 7 zile

Ultima actualizare:

1. Cura cu sucuri şi crudităţi. O perioadă care poate varia între 7 zile şi câteva luni se consumă numai alimente preparate fără foc: fructe, cereale şi zarzavaturi crude sau sub formă de suc. Se pot introduce şi cantităţi reduse de lactate. Variante speciale pentru detoxifiere: cura de mere (timp de trei zile se consumă doar mere şi suc de mere) sau cura cu struguri (timp de două săptămâni se consumă doar struguri şi suc proaspăt de struguri). Poţi slăbi până la 3 kilograme.

2. Cura de cartofi. Scopul slăbirea în timp relativ scurt, la un aport de 1.200 kcal pe zi. Se mai pot consuma alte legume, fructe şi lactate degresate. Este uşor de ţinut. Cartofii produc saţietate la un aport caloric redus. Se consumă numai fierţi sau copţi. Este recomandată oricui, cartoful fiind un aliment foarte sănătos.

3. Dieta lacto-vegetariană. Se consumă fructe, legume, cereale, lapte şi ouă, cu alte cuvinte, multe glucide integrale şi fibre alimentare. Mecanismul de acţiune este detoxifierea gradată, prilej cu care este îndepărtat şi surplusul de greutate. Îmbunătăţeşte digestia şi imunitatea, ajută la vindecarea anumitor boli şi ajută la reducerea stresului.

4. Dieta intercalată cu crudităţi. Se consumă doar fructe, legume şi cereale crude o zi sau două pe săptămână. În restul săptămânii se adoptă o alimentaţie ovo-lacto-vegetariană, caracterizată de moderaţie.

5. Postul total. O zi de post pe săptămână este recomandată în orice dietă. Este bine să beţi suficientă apă, pentru o eliminare rapidă şi eficientă a toxinelor (1-2 litri). Este cea mai radicală dintre diete, mai greu de urmat la început, pentru că apar semnele dezintoxicării (ameţeli, dureri de cap, nervozitate), dar oferă o pauză binevenită pentru sistemul digestiv.

6. Dieta mediteraneană, pe bază de legume, paste făinoase, peşte şi ulei de măsline. Scade riscul de diabet şi de boli cardio-vasculare, datorită uleiurilor polinesaturate de măsline şi peşte.

7. Dieta japoneză, pe bază de orez, legume, peşte şi mirodenii. Avantajul acestei diete este că are un aport scăzut de grăsimi.

8. Regimul disociat. Iată pricipiile acestei diete: glucidele se consumă singure la o masă; proteinele se pot combina cu lipidele; fructele se mănâncă între mese; se fac pauze lungi între mese. Din păcate, dacă acest regim nu se transformă într-un mod de viaţă, efectele pe termen lung sunt îndoielnice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net