Dieta de 4 zile cu dovleac
Dacă îţi doreşti să scapi de câteva kilograme, dar să nu-ţi pui în pericol sănătatea, introdu în meniu unul dintre cele mai gustoase alimente de toamnă: dovleacul. El accelerează tranzitul şi îţi potoleşte foamea, chiar dacă are un conţinut redus de calorii. „Click! pentru femei" îţi spune cum să ţii cura.
Ce trebuie să mănânci
Ziua 1: Mic dejun: o salată de dovleac, morcov şi suc de lămâie. Prânz: supă de dovleac cu legume (poţi adăuga dovlecei, morcovi, ardei, roşii, ceapă, cartofi), verdeaţă şi ulei vegetal. Cină: dovleac copt.
Ziua 2: Mic dejun: terci de dovleac cu fulgi de ovăz, mei, porumb sau orez. E preferabil să găteşti terciul fără sare sau zahăr. Prânz: ciorbă de legume şi bucăţi de dovleac (sau foitaj cu dovleac şi fructe acre - mere, prune). Cină: fructe (mere, pere, citrice).
Ziua 3: Mic dejun: două felii de pâine prăjită cu brânză degresată şi o felie de dovleac la cuptor. Prânz: budincă de dovleac cu morcovi şi carne de pui. Cină - o salată de dovleac cu legume. Poţi adăuga câteva crutoane de pâine albă.
Ziua 4: Mic dejun - un bol cu lapte şi cereale. Prânz - supă de legume, o porţie de piure cu dovleac şi carne de curcan. Cină - tocană de dovleac cu legume şi ciuperci.
Mai citeşte în revista“Click! pentru femei“: Cum îţi alegi blugii potriviţi ; Ce boli se agravează la frig
Pont
Dacă vrei să continui cu această cură, din a 5-a zi reia sugestiile alimentare de la începutul dietei.
Proprietăţi
Dovleacul conţine de cinci ori mai multă vitamina A decât morcovii. De asemenea, în acest aliment se găseşte şi vitamina T, care accelerează metabolismul.Şi nu uita! Este un bundetoxifiant şi viermifug.
Pentru a varia dieta, poţi consuma clătite din cartof cu dovleac la prânz şi un măr copt cu dovleac, seara, la cină. Important e să nu foloseşti unt, sare sau zahăr atunci când prepari legumele. Ca să scapi de foame bea mult ceai şi apă.
Dacă vrei să ţii o cură cu dovleac, este bine să ştii ce interdicţii ai: renunţă la zahăr şi la fructe dulci (banane şi struguri); limitează consumul de sare; nu mânca mai târziu de ora 18.