Dieta de Samurai menține vigoarea și suplețea corpului


    Peștele cu orez se consumă la prânz și la cinăFoto: thefoodistblog.wordpress.com
Peștele cu orez se consumă la prânz și la cinăFoto: thefoodistblog.wordpress.com

O dietă preferată de femeile japoneze s-a răspândit și în țările europene. Dieta de Samurai are efecte extraordinare asupra stării de sănătate, deoarece menține vigoarea și suplețea. Adeptele acestei diete sunt suple și nu-și dezvăluie niciodată adevărata vârstă. Dieta de Samurai este fondată pe principiile alimentației tradiționale japoneze și se înrudește cu dieta Okinawa, un regim alimentar benefic longevității.

Când se respectă meniul recomandat acestui tip de dietă și se face și mișcare (circa 10.000 de pași pe zi), lunar poți să slăbești între 3 și 5 kg.

Ce alimente se recomandă în dieta de Samurai

Peștele, ca proteină  animală , fiind bogat în acizi grași, poate fi consumat la masa de prânz sau la cină . Este bine să se alterneze peștele gras și slab cu fructe de mare. Foarte rar japonezii mănâncă pește la micul dejun.

Legumele variate sunt apreciate de persoanele care și-au propus să urmeze această dietă. Îndeosebi una-două legume, printre care ceapa, vinetele, castraveții, dar și algele trebuie să se regăsească, la fiecare masă, în farfuria celor ce preferă această dietă.  

Orezul nu lipsește de la fiecare masă în Dieta de Samurai. Japonezii preferă să consume un bol de orez brun, mai bogat în minerale și vitamine, în comparație cu orezul obișnuit, care pierde prin prelucrare multe substanțe active. În timpul dietei, fideaua este servită cu diverse legume, cu sos sau în supă.

Soia este consumată cu moderație, sub formă de lapte, de tofu sau de germeni.

Fructele sunt recomandate și ele în dietă. În Japonia, sunt preferate merele, tangerinele (un soi de mandarine) și  kaki, consumate deseori la desert.  

Brânza.  Lipsa lactatelor din dietă este compensată de brânză. De obicei se consumă brânză de vaci  la micul dejun sau la cină, dar o porție, spun nutriționiștii japonezi, nu trebuie să depășească mărimea palmei persoanei care urmează dieta aceasta.

Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile antioxidante. De aceea, femeile japoneze preferă acest ceai și, după fiecare masă, ele beau câte o ceașcă.

Ce avantaje oferă dieta

Datorită acizilor omega 3 și antioxidanților, Dieta de Samurai  are numeroase avantaje pentru organism: protejează sistemul cardiovascular, previne apariția unor boli grave ( diabet, inimă și diferite forme de cancer). De asemenea, în acest regim alimentar se consumă ierburi și verdețuri indigene.

Dieta de Samurai are și dezavantaje

Acest regim alimentar nu este apreciat de persoanele care nu preferă orezul și peștele. Desigur, regimul alimentar recomandat în Dieta de Samurai nu este nici pe placul gurmanzilor, deoarece meniurile sunt monotone și porțiile sunt prea mici în comparație cu pretențiile lor culinare.

La alegere, alcătuiți un  meniu preferat:

La micul dejun:  O porție mică de pește proaspăt cu un bol de orez;  o cană de ceai verde sau cafea fără zahăr; Un ou fiert, brânză de vaci, un castravete, o roșie.

La prânz: Orez și supă  cu tofu și alge; salată din germeni de  soia sau pește la cuptor (nu prăjit !), orez fiert în abur, un măr și o cană de ceai verde.

La cină: Pește proaspăt preparat la cuptor și un bol de orez; supă  cu fidea, 3 creveți cu  legume preparate la aburi, brânză de vaci și o ceașcă de ceai verde.

La gustare: Sunt indicate fructele oleaginoase: alune, migdale sau nuci  (un pumn) și un fruct recomandat în dietă: măr, kaki sau tangerină.              

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg