Diferența dintre alergia și intoleranța la ouă
Când spui cuvântul alergie te gândești la o reacție a organismului față de un agent microbian, chimic sau o acțiune mecanică, însă și alimentele pe care le consumi pot declanșa o reacție alergică.
Printre alergiile obișnuite se regăsesc alimente precum arahidele, crustaceele sau chiar laptele, însă sunt persane ce pot dezvolta reacțiii alergice la ouă.
Deși această alergie la ouă se poate dezvolta mai ales la copii, există cazuri în care poate apărea brusc la adulți și asta datorită folosirii lor la o scară atât de mare și în diverse combinații.
Incapacitate organică de a suporta anumite medicamente sau alimente este definită de către specialiști ca intoleranță.
Alergia poate pune în pericol sistemul imunitar în timp ce o intoleranță poate crea probleme sistemului digestiv deoarece nu poate digera corespunzător alimentul. Astfel te poți confrunta cu un stomac deranjat, problemă ce va dispărea fără a avea alte repercursiuni asupra sănătății tale.Multe persoane sunt de asemenea, intolerante la ouă. În timp ce alergia pune în pericol sistemul imunitar, o intoleranță este atunci când organismul are probleme în a digera alimentul. O intoleranță poate provoca un stomac deranjat, dar nu ne poate pune viața în pericol. O alergie la ouă vine de obicei brusc, în timp ce intoleranța apare treptat.
Află pe Clicksanatate.ro care sunt simptomele alergiei la ouă!