Dinţi mai albi? Iată 4 metode

Ultima actualizare:
femeie, dinti, mar
femeie, dinti, mar

Eşti preocupată de cum arăţi astăzi, cum îţi stă părul, cum te-ai machiat, cum îţi arată tenul. Dar la dantură te-ai gândit? Imaginea unor dinţi albi, sănătoşi, curaţi, e la fel de importantă ca restul feţei. Există mai multe metode de albire, care variază în funcţie de preţ, de efecte, de complexitate.

Naturiste

stomatolog, cabinet
stomatolog, cabinet

Cele mai simple, ieftine şi la-ndemână metode sunt cele naturiste, cum ar fi spălatul de dinţi cu bicarbonat de sodiu sau clătitul cu zeamă de lămâie. Stomatologii atrag atenţia că, folosite în exces, mai mult de o dată pe săptămână, vă pot afecta smalţul dinţilor şi gingiile. Frunzele de salvie şi decoctul de busuioc pot fi, de asemenea, un remediu împotriva dinţilor îngălbeniţi, iar consumul de mere este cea mai ieftină şi mai plăcută metodă de curăţare şi albire a danturii.

Din comerţ

Pastele de dinţi cu efect de albire pe care le găsiţi în farmacii sau în supermarketuri sunt metode la fel de ieftine şi accesibile. Aceste produse conţin o concentraţie mică de peroxid de hidrogen, care practic nu prezintă niciun risc, dar rezultatele nu sunt foarte vizibile.

Acasă, cu gel şi gutiere

Efect mult mai puternic decât pastele de dinţi au seturile de albire recomandate de stomatolog, pentru acasă. Acestea includ gel de albire cu peroxid şi gutiere, făcute în cabinet, pe comandă. Se aplică peste noapte, de două-trei ori, iar rezultatele se văd pe loc. Albul dinţilor rezistă câţiva ani şi niciodată nu vei mai ajunge la culoarea gălbui dinainte. Preţul este de 450 - 600 de lei.

Cu laser, în cabinet


    stomatolog, cabinet
stomatolog, cabinet

Albirea cu laser e cea mai eficientă. Se face de către medicul stomatolog şi are concentraţia cea mai mare de peroxid de hidrogen. „Procedeul constă în aplicarea unui gel pe suprafaţa dinţilor, după ce în prealabil gingia a fost protejată cu un gel special. Se foloseşte lampa UV în reprize de 10-15 minute şi, într-o oră şi jumătate, dinţii tăi vor fi albi şi aşa vor rămâne mult timp", spune dr. Rodica Ghionea, directorul clinicii City Dent din Bucureşti.

Restricţii

Trebuie ştiut că dinţii continuă să se albească şi în următoarele ore, tocmai de aceea în primele 72 de ore de la albire ai câteva restricţii. „Evită alimentele colorate, vinul roşu, cafeaua, sucul de tomate, de soia, de fructe de pădure, vişine, oţetul balsamic, fumatul etc. Încercaţi să beţi lichide folosind un pai, pentru a maximiza consolidarea smalţului", vă mai sfătuieşte specialistul.

Oricine îşi poate albi dinţii?

Da, atâta timp cât ai peste 18 ani. După albirile profesionale, de acasă sau din cabinet, poate apărea o reacţie de sensibilizare dentară şi o durere mai mare sau mai mică, în următoarele 48 de ore. „Cine are sensibilitate la dinţi, va avea şi după albire. Poţi să-ţi faci albire şi din doi în doi ani", explică Rodica Ghionea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net