Dovleacul te scapă de astenia de toamnă
Dulceag şi înmiresmat, dovleacul nu este doar leguma gustoasă care ne duce cu gândul la plăcintele aromate. El are o valoare nutritivă ridicată şi ajută organismul să traverseze cu bine anotimpul rece.
Alungă astenia de toamnă. Toate soiurile de dovleac au efecte uşor sedative asupra sistemului nervos şi sunt recomandate în dieta astenicilor. Consumând 50 g de seminţe prăjite pe zi, ne asigurăm 300 mg de magneziu, doza zilnică recomandată de terapeuţi.
Reglează glicemia. Beta-carotenul are efecte antiinflamatoare şi antioxidante, diminuând posibilitatea apariţiei diabetului şi reglând valoarea glicemiei în sânge. Consumul de carotenoizi scade riscul apariţiei hiperglicemiei, dar şi al cancerului pulmonar.
Ne scapă de insomnie.Dacă vi se întâmplă des să aveţi nopţi albe, un pahar cu suc de dovleac este cel mai bun remediu. Amestecaţi 50 ml de suc de dovleac proaspăt, cu o linguriţă de miere de albine. Tratamentul are şi o reacţie secundară plăcută: puteţi scăpa de pungile de sub ochi, care apar în timpul somnului.
Seminţele, sursă de energie. Seminţele de dovleac au cele mai puternice efecte terapeutice. Ajută la eliminarea pariziţilor intestinali, desfundă vasele de sânge, stimulează activitatea rinichilor şi regleză colesterolul. Sunt bogate în proteine şi conţin fier, magneziu, fosfor şi zinc.