Dulciuri care nu te îngraşă
Tartă cu brânză 288 kcal/ porţie
Ingrediente: 250 g făină, 150 g unt (65 %), 2 lămâi, 500 g brânză degresată, 150 g smântână (12%), 5 linguri zahăr, 3 ouă.
Preparare: Se prepară un aluat de tartă din făină, unt şi un ou, care se întinde într-o formă de tartă şi se coace 10 minute. Se amestecă între timp brânza cu zahărul, smântâna, gălbenuşurile, zeama şi coaja de lămâie şi albuşurile bătute spumă. Se pune peste aluat şi se mai coace 35 de minute.
Pont: Această tartă are un conţinut ridicat de calciu, un mineral care împiedică stocarea grăsimilor pe abdomen.
Şarlotă cu ciocolată 155 kcal/ porţie
Ingrediente: 8 pişcoturi, 100 g ciocolată neagră (70% cacao), 4 ouă, 150 ml cafea îndulcită.
Preparare: Se topeşte ciocolata în două linguri de cafea şi după ce se răceşte puţin se adaugă gălbenuşurile, apoi albuşurile bătute spumă şi se dă la frigider. Se rup pişcoturile în jumătate şi se însiropează în cafea. Se pun în 4 pahare câte patru jumătăţi de pişcoturi, se împarte crema şi se dă la frigider.
Pont: Conţinutul ridicat de magneziu şi de antioxidanţi din cacao îţi anihilează hormonii de stres (cei care te fac să mânănci multe dulciuri) şi îţi dă senzaţia de saţietate pentru mai multe ore.
Ingrediente: 4 gălbenuşuri, 100 g ciocolată neagră (70 % cacao), 500 ml zahăr degresat, 6 linguri zahăr.
Preparare: Se topeşte ciocolata tăiată bucăţele în lapte, se dă deoparte şi după ce s-a răcit, se pun gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Se caramelizează zahărul într-o cratiţă şi se tapetează pereţii cu caramel. Se toarnă compoziţia cu lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Pont: Conţinutul ridicat de magneziu şi de calciu din acest desert stimulează arderile grăsimilor.