Este mult mai rău decât v-ați imaginat. Trei variante cu care să înlocuiți urgent zahărul

Halloween-ul este aproape, iar majoritatea restaurantelor au anunțat deja meniuri interesante cu dulciuri apetisante pentru a sărbători sezonul înfricoșător. Sunt incontestabil delicioase, însă consumul excesiv de zahăr rafinat poate cauza o serie de probleme de sănătate fizică și mentală, pe care nici măcar un stil de viață sănătos nu le poate preveni, scrie publicația The Focus.

Zahărul, unul dintre cei mai mari dușmani ai omului

Consumul de zahăr crește îngrijorător riscul de depresie
Consumul de zahăr crește îngrijorător riscul de depresie

Dacă vă plac dulciurile, citiți mai jos în ce măsură vă afectează zahărul mintea și corpul.

Persoanele pasionate de dulciuri prezintă un risc mai mare de probleme de sănătate.

Preferința pentru dulciuri este comună în rândul majorității și mulți recurg la ciocolată și prăjituri pentru a trece peste o zi grea.

Deși dulciurile, gustările și băuturile zaharoase vă pot stimula instantaneu starea de spirit, zahărul rafinat din acestea poate contribui la probleme grave de sănătate mintală și fizică.

În urma analizării preferințelor alimentare a 180 000 de voluntari din cadrul UK Biobank, oamenii de știință au descoperit că persoanele cu un apetit pentru dulciuri se confruntă cu un risc cu 31% mai mare de depresie decât cele care sunt conștiente de sănătate sau omnivore.

Concluziile studiului

Nophar Geifman, profesor de informatică medicală și biomedicală, scrie: „Am constatat, de asemenea, că grupul celor înrăiți avea rate mai mari de diabet, precum și afecțiuni cardiace vasculare, comparativ cu celelalte două grupuri.”

În timp ce grupul iubitorilor de dulciuri a preferat alimente precum prăjituri, dulciuri și băuturi cu zahăr, persoanele preocupate de sănătate preferă fructele și legumele în detrimentul produselor pe bază de animale.

Omnivorii cărora le plac majoritatea alimentelor precum carnea, peștele și unele legume, precum și dulciurile și deserturile au „riscuri moderate pentru sănătate”.

Alternative sănătoase la zahărul rafinat

S-a constat, de asemenea, că participanții din grupul celor cu pofte dulci aveau un nivel mai ridicat de „proteină C reactivă, care este un marker pentru inflamație”.

Dacă scăderea consumului de zahăr sau eliminarea acestuia din alimentație este dificilă, luați în considerare opțiunile sănătoase și naturale, excelente pentru corpul și creierul dumneavoastră.

Neurocercetătorul Dr. Robert Love, care și-a dedicat viața și munca pentru a ajuta oamenii să prevină boala Alzheimer, recomandă trei alternative:

1. Aluloza - Un zahăr natural și rar găsit în curmale, smochine și stafide. Acesta nu crește nivelul zahărului din sânge și poate fi folosit ca înlocuitor unu la unu pentru zahărul artificial.

2. Fructele Monk - Zahărul din fructe Monk este următoarea cea mai bună opțiune disponibilă în formă lichidă, care poate fi amestecat cu băuturi, de la cafea la băuturi, deoarece este un îndulcitor cu zero calorii.

3. Stevia - Înlocuitorul natural al zahărului poate fi avut prin amestecarea unei picături cu două picături de zahăr monk fruit. Este lipsită de calorii și vă reglează nivelul de glucoză și zahăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
human structures made matters worse  jpg
mic dejun  foto   Shutterstock jpg
adelina pestritu colaj instagram jpg
Dr  Tarek Nazer 1000x600 jpg
atac de cord Pixabay jpg
marcel bolos jpg
TRAGERI LOTO LOTERIA ROMANA
image
actualitate.net
image
actualitate.net