Etichetele produselor alimentare ne influențează gustul

Ultima actualizare:

    Brânză Gouda (sortimentul normală)
Brânză Gouda (sortimentul normală)

La Universitatea din orașul belgian Ghent a fost realizat un experiment alimentar foarte interesant. La acest experiment au participat 129 subiecți care au fost îndemnați să guste din patru sortimente de grânză Gouda.

Subiecții care au degustat sortimentul de brânză pe care era marcată mențiunea ”Cantitate redusă de sare”, au susținut că acesta este un sortiment de brânză foarte puțin sărat. În schimb, mai mult de 50% dintre subiecții chestionați au  spus că  nu le place sortimentul de brânză pe care este marcată noțiunea de ” brânză dietetică”, în comparație cu sortimentul marcat cu  noțiunea ”normală”, care a fost apreciat de majoritatea subiecților. De fapt, fiecare participant la experiment a mâncat, de fiecare dată, același sortiment de brânză.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net