Fructul, denumit „aurul albastru”, care ține la distanță îmbătrânirea și te ajută să slăbești

Un fruct banal, denumit „aurul albastru”, te ajută să slăbești și stopează îmbătrânirea. De asemenea, re și numeroase beneficii pentru organism.

Fructul, denumit „aur albastru”, care stopează îmbătrânirea / foto: Pixabay
Fructul, denumit „aur albastru”, care stopează îmbătrânirea / foto: Pixabay

Unele fructe, precum portocalele și merele, sunt de mult timp preferate în gospodăriile românilor și cuceresc inimile din ce în ce mai multor oameni. Și, deși șim ca aproape toate fructele sunt extrem de sănătoase, există unu, denum,it „aurul albastru”, care are nenumărate beneficii pentru organism. De asemenea, te ajută să slăbești și stopează îmbătrânirea.

Afinele sunt printre cele mai benefice fructe. Ele conțin o cantitate mare de vitamine și minerale și mai mulți antioxidanți decât orice alt fruct.

„Aurul albastru”, fructul care stopează îmbătrânirea

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale afinelor este capacitatea lor antioxidantă. Afinele sunt pline de nutrienți despre care se știe că reduc riscul de boli cronice. Acești compuși combat stresul oxidativ și inflamația, doi factori-cheie în dezvoltarea bolilor cronice.

Mai mult decât atât, vitamina A și retinolul din afine protejează pielea împotriva semnelor de îmbătrânire și stimulează producția de colagen, evitând astfel nu numai potențialele boli, dar având ca rezultat și o piele mai moale și mai fermă. În plus față de vitamina A, afinele conțin și vitamina C. Afinele sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind un prieten al creierului. Mai multe studii sugerează că un consum regulat de afine îmbunătățește funcția cognitivă și memoria.

Un alt beneficiu al consumului de afine la micul dejun este impactul lor pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Bogate în fibre alimentare, potasiu și compuși polifenolici, afinele ajută la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea nivelului de colesterol și la reducerea aterosclerozei.

Acest lucru ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea riscului de boli de inimă. În plus, conținutul de fibre din afine promovează o digestie sănătoasă, echilibrează sistemul digestiv și ajută la evitarea problemelor precum constipația.

Controlul nivelului de zahăr din sânge este un alt beneficiu al consumului zilnic de afine. În ciuda faptului că sunt un fruct, afinele au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin susceptibile de a provoca creșteri ale glicemiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cedru istcok jpg
bloc jpg
legume jpg
Singurul mijloc de deplasare prin Makoko este barca jpeg
Regele care era topit după Prințesa Diana  „A flirtat chiar și în fața Reginei” jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
Coasta Amalfi un loc cum altul nu este în lume Colaj YouTube BackPackYourLife
semn rutier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net