Fructul nebănuit care ajută sistemul imunitar și scade riscul de cancer! Este foarte gustos și ușor de găsit!

Există unele fructe cunoscute de toți românii drept extrem de benefice pentru sănătate, însă nu mulți dintre noi știu că printre acestea se numără și ananasul! Acest fruct delicios conține o mulțime de vitamine, cât și diverse enzime care ne ajută organismul să aibă o digestie mai bună! Din fericire, ananasul nu este doar foarte ușor de găsit în orice magazin, sau piață, din țară, dar este și un fruct delicios, fiind astfel foarte ușor de introdus în dieta voastră zilnică!

Ananasul are multe beneficii pentru organism / foto: Pixabay
Ananasul are multe beneficii pentru organism / foto: Pixabay

Când vine vorba despre diferitele fructe ce au efecte benefice pentru organism, majoritatea dintre noi vom fi tentați să vorbim despre portocale, sau poate grapefruit. Însă nu mulți dintre români cunosc cât de benefic este, de fapt, ananasul! Deși mulți dintre noi apreciază gustul lui, acest fruct aduce și o mulțime de avantaje organismului nostru, conform informațiilor oferite de către healthline.com.

Conform acestora, acest fruct îndrăgit, originar din America de Sud, este plin de diferiți nutrienți benefici corpului, dar, în același timp, are un conținut de calorii extrem de redus! Iar printre cele mai importante avantaje ale ananasului este conținutul ridicat de vitamina C, care ne ajută sistemul imunitar, cât și absorbția de fier în corp. Diverșii antioxidanți din acest fruct stabilizează și metabolismul nostru, dar pot și proteja împotriva diverselor inflamații, iar astfel, riscul de cancer scade.

Ananasul vă poate ajuta digestia

Nu este deloc ieșit din comun să găsim ananasul servit alături de diferite feluri de mâncare din carne, în unele țări. Acest fapt se datorează faptului că fructul conține unele enzime digestive care ne pot ajuta organismul să facă față cu ușurință consumului de carne. Iar pe lângă aceste enzime, ananasul conține și fibre, o altă sursă naturală de ajutor pentru procesul de digestie.

Iar în ce privește scăderea riscului îmbolnăvirii de cancer, conținutul ridicat de bromelaină din ananas poate proteja organismul împotriva acestei boli, conform unor studii. De asemenea, acest compus stimulează și producerea de celule albe de către organism, care pot ajuta la combaterea cancerului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net