Ingredientul miraculos pentru sănătate. Românii trec zilnic pe lângă el

Ultima actualizare:

Nu mai este un secret pentru nimeni că starea proastă pe care o putem resimți de-a lungul zilei poate fi îmbunătățită prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Fie că vorbim despre asigurarea orelor suficiente de somn, a unui stil de viață activ sau, despre o dietă sănătoasă. Ei bine, în privința dietei, un ingredient de care nu mulți români știu cât de benefic poate fi este.. pătrunjelul!

Pătrunjelul are un conținut ridicat de vitamine. / foto: freepik.com
Pătrunjelul are un conținut ridicat de vitamine. / foto: freepik.com

Poate nu mulți dintre noi știu că banalul pătrunjel, pe lângă care trecem de atâtea ori prin piețe sau magazine, este atât de bun pentru sănătate. Mai mult decât atât, el este supranumit „aurul verde”, conform unui articol publicat de către adevărul.ro

Nu mai este un secret pentru nimeni că pătrunjelul este unul dintre cele mai des utilizate „ingrediente” în bucătăriile din întreaga lume, însă, un lucru cu adevărat interesant este că acesta reprezintă o sursă incredibilă de vitamine. În ceea ce privește concentrația de vitamina C, banala legătură de pătrunjel reușește să depășească chiar și o portocală!

„Aurul verde” conține mai multe vitamine necesare corpului, cum ar fi, de exemplu, vitamina K. Aceasta este bună pentru organism deoarece ajută la menținerea sănătății oaselor, având beneficii nenumărate pentru persoanele care suferă de osteoporoză. De asemenea, pătrunjelul are și un conținut ridicat de vitamina A, benefică pentru vedere și pentru sistemul nostru imunitar.

Pătrunjelul are o concentrație ridicată de calciu și magneziu

Pe lângă conținutul ridicat de vitamine, „aurul verde” are în compoziție și un compus ce poate ajuta organismul împotriva îmbolnăvirii de cancer. Pe lângă acest lucru, consumul de pătrunjel aduce organismului dumneavoastră și alte beneficii, în structura acestuia regăsindu-se calciu, potasiu și chiar magneziu. Unii compuși din pătrunjel pot ajuta la reducerea inflamației din corp, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu artrită, astm sau alte afecțiuni inflamatorii. 

Așadar, acest simplu ingredient are beneficii incredibile pentru organism, de la sprijinirea vederii, la îmbunătățirea sistemului imunitar și protejarea sistemului osos. Specialiștii în sănătate recomandă consumarea pătrunjelului crud cât se poate de des, având în vedere nenumăratele beneficii pentru sănătate pe care acesta le oferă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net