Ingredientul miraculos pentru sănătate. Românii trec zilnic pe lângă el
Nu mai este un secret pentru nimeni că starea proastă pe care o putem resimți de-a lungul zilei poate fi îmbunătățită prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Fie că vorbim despre asigurarea orelor suficiente de somn, a unui stil de viață activ sau, despre o dietă sănătoasă. Ei bine, în privința dietei, un ingredient de care nu mulți români știu cât de benefic poate fi este.. pătrunjelul!
Poate nu mulți dintre noi știu că banalul pătrunjel, pe lângă care trecem de atâtea ori prin piețe sau magazine, este atât de bun pentru sănătate. Mai mult decât atât, el este supranumit „aurul verde”, conform unui articol publicat de către adevărul.ro
Nu mai este un secret pentru nimeni că pătrunjelul este unul dintre cele mai des utilizate „ingrediente” în bucătăriile din întreaga lume, însă, un lucru cu adevărat interesant este că acesta reprezintă o sursă incredibilă de vitamine. În ceea ce privește concentrația de vitamina C, banala legătură de pătrunjel reușește să depășească chiar și o portocală!
„Aurul verde” conține mai multe vitamine necesare corpului, cum ar fi, de exemplu, vitamina K. Aceasta este bună pentru organism deoarece ajută la menținerea sănătății oaselor, având beneficii nenumărate pentru persoanele care suferă de osteoporoză. De asemenea, pătrunjelul are și un conținut ridicat de vitamina A, benefică pentru vedere și pentru sistemul nostru imunitar.
Pătrunjelul are o concentrație ridicată de calciu și magneziu
Pe lângă conținutul ridicat de vitamine, „aurul verde” are în compoziție și un compus ce poate ajuta organismul împotriva îmbolnăvirii de cancer. Pe lângă acest lucru, consumul de pătrunjel aduce organismului dumneavoastră și alte beneficii, în structura acestuia regăsindu-se calciu, potasiu și chiar magneziu. Unii compuși din pătrunjel pot ajuta la reducerea inflamației din corp, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu artrită, astm sau alte afecțiuni inflamatorii.
Așadar, acest simplu ingredient are beneficii incredibile pentru organism, de la sprijinirea vederii, la îmbunătățirea sistemului imunitar și protejarea sistemului osos. Specialiștii în sănătate recomandă consumarea pătrunjelului crud cât se poate de des, având în vedere nenumăratele beneficii pentru sănătate pe care acesta le oferă.