Oboseală, stres, anxietate? Iată ce vitamină lipsește din dieta ta!

De la oboseală la buzele crăpate, s-ar putea să aveți o lipsă de vitamina B. Click! vă dezvăluie tot ce trebuie să știți despre complexul de vitamine B și de ce ar putea fi cheia unei vieți mai sănătoase.

image
Oboseală, stres, anxietate? Iată ce vitamină lipsește din dieta ta!

Pe măsură ce costul vieții continuă să crească, oamenii nu au de ales decât să cheltuiască mai puțin pe mâncare, care este adesea singura parte manevrabilă a bugetului gospodăriei.

Acest lucru poate însemna să consumați o dietă mai puțin densă din punct de vedere nutrițional, iar stresul și anxietatea pot afecta starea de spirit.

Un grup de vitamine esențial pentru sănătatea dumneavoastră este complexul de vitamine B, responsabil pentru cât de bine și de energizat te simți.

Acesta este singurul supliment pe care ar trebui să-l luați în considerare atunci când sunteți lipsiți de energie, mai ales dacă nu vă alimentați corect sau vă confruntați cu stres și anxietate.

Biblia vitaminei B

B6 – piridoxina

Ajută organismul să producă neurotransmițători, cum ar fi serotonina, care ajută la capacitatea organismului de a face față depresiei, stresului și anxietății. Vitamina B6 poate ajuta, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar în perioadele de anxietate.

Cercetările au arătat, de asemenea, că suplimentele de B6 se pot dovedi utile în ameliorarea simptomelor emoționale asociate cu sindromul premenstrual. Nu numai atât, este esențial în formarea hemoglobinei, substanța din globulele roșii care transportă oxigenul în corp.

Cum poți să consumi mai multă B6?

Din categoria alimentelor care conțin vitamina B6 fac parte ardeii, conopida, bananele, țelina, varza de Bruxelles, tonul, usturoiul, semințele de floarea soarelui, fisticul, carnea de curcan, pui, prunele uscate, avocado.

B9 – acid folic

 Femeile însărcinate sunt sfătuite să-și suplimenteze dieta cu 400 mcg de acid folic până în a 12-a săptămână de sarcină.

Alimente bogate în B9?

Concentrează-te pe legumele de culoare verde închis și pe consumul de ficat, soia, linte, sparanghel, mango, fasole, fructe de mare, spanac, salată verde, avocado, broccoli, portocale și mazăre. 

B12 – cobalamina

Produce globule roșii sănătoase și protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi în exces și, de asemenea, vitamina B12 este necesară pentru menținerea unui sistem nervos și imunitar sănătos.

Cum poți consuma mai multă B12?

Alimente precum scoicile, ficatul, macroul, crabul, tofu, carnea roșie, laptele, brânza, cerealele și ouăle sun t bogate în vitamina B12, de aceea poate fi dificil să obții această vitamină dintr-o dietă vegană.

Dacă credeți că ați putea avea deficit de vitamina B din cauza dietei sau a stilului dvs. de viață, luați în considerare un supliment de complex de vitamina B. 

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Trecerea vamă Rusia - Georgia FOTO: Captură Twitter
foto captură video jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg