Ia-ţi porţia zilnică de energie în timpul verii!

Ultima actualizare:

    Fructele îţi aduc multe vitamine
Fructele îţi aduc multe vitamine

Vrei să-ţi păstrezi energia fără prea mare efort în timpul verii? Băuturi răcoritoare precum cidrul, nectarul, sucurile preparate din fructe şi ceaiurile sunt asimilate foarte bine de organism şi sunt aliaţi de nădejde în zilele călduroase de vară, când rezervele de energie „se topesc" foarte repede.

În zilele caniculare, pierderea unor cantităţi importante de apă din corp are efecte grave asupra sănătăţii.

„Când volumul de lichide eliminat din organism depăşeşte valorile normale, datorită transpiraţiei excesive, băuturile tonice, preparate în casă, elimină riscul de deshidratare.”

„În astfel de situaţii, spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, aceste băuturi preparate din fructe şi din ceaiuri aromate dau o mână de ajutor sănătăţii noastre, deoarece ele completează rezervele de săruri minerale şi de glucoză care se pierd prin deshidratare".

Sucurile consumate pe timp de caniculă sunt o alternativă sănătoasă la consumul de alcool, dar mai trebuie precizat un aspect foarte important: lichidele care ne răcoresc şi ne hrănesc, în zilelel fierbinţi de vară nu trebuie băute la temperaturi foarte scăzute.

Sucurile de fructe naturale, excelente la micul dejun

Un pahar cu suc de portocale natural, preparat din două portocale de mărime medie, bogat în vitamina C, în vitamine din complexul B, în proteine şi în minerale ( magneziu, fosfor, calciu şi fier) explică influenţa sa benefică asupra sănătăţii noastre.

Băut la micul dejun, sucul se asimilează foarte repede. Amestecat cu infuzie de busuioc (în părţi egale) şi cu o linguriţă de miere, băutura combate migrenele şi asigură confortul fizic şi psihic.

La fel, sucul extras din trei mere, introdus zilnic în dietă, este foarte util contra hipertensiunii arteriale, dereglare care duce la temutele boli cardiovasculare.

Fructele îţi aduc multe vitamine
Fructele îţi aduc multe vitamine

Cidrul, un tonic mai puţin cunoscut

Cidrul, o băutură slab alcoolizată (în medie 3-7 grade), se obţine prin fermentarea fructelor, în special a perelor, merelor, murelor sau a coacăzelor. Foarte gustoasă şi răcoritoare, băutura aceasta mai puţin consumată în ţara noastră conţine un nivel ridicat de antioxidanţi, absorbiţi foarte repede de organism.

Datorită acestui avantaj, cidrul are efecte antiîmbătrânire şi este un aliat în lupta împotriva cancerului. Specialiştii apreciază rolul protector al cidrului de mere şi de pere în bolile cardiovasculare. Mai mult, în zilele foarte călduroase, cidrul de coacăze protejează organismul împotriva infarctului.

Caisa, fructă hrănitoare de sezon, este cunoscută şi pentru efectele sale medicinale ( excelentă în caz de anemie, de infecţii, de afecţiuni ale pielii, fiind utilă şi bolnavilor de cancer). O băutură de acest fel se prepară din următoarele ingrediente: câte 200 g miez de caise, miez de pepene galben, de pere, două linguri de miere, puţină scorţişoară, 250 ml infuzie de mentă.

simeon stalpnicul png

Mod de preparare: fructele şi mierea se pun în storcătorul de fructe. După ce s-au omogenizat, adăugaţi infuzia de mentă şi scorţişoara. Înainte de a fi servită, băutura se păstrează zece minute la rece.

Pe caniculă, dacă trebuie să mergeţi prin soare, beţi o ceaşcă de ceai verde cald; este o băutură răcoritoare excelentă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net