Iată 9 alimente care fac grăsimea să «dispară»!
1. Muștarul reduce apetitul
Dintre toate condimentele și sosurile pentru mâncăruri, muștarul iute este cel mai indicat pentru slăbit.
Stimulează metabolismul și arderile rapide ale grăsimilor, graţie proprietăților lui termogene.
O lingură de muștar, lângă care poți adăuga câteva felii de cartofi copţi, conține până la 10 calorii. Ce zici? N-ai vrea să-ncerci?
2. Nucile dau senzația de sațietate
Deși sunt bogate din punct de vedere caloric, nucile conțin o diversitate de proteine, fibre și grăsimi „bune" care dau senzația de sațietate mai multă vreme.
Conform unui studiu realizat de cercetătorii americani, persoanele care consumă nuci de două ori pe săptămână iau mai puțin în greutate decât celelalte.
3. Apa cu lămâie ajută la digestie
Limonada neîndulcită curăţă organismul prin conţinutul mare de vitamina C, un puternic antioxidant.
Un pahar de apă plată, uşor încălzită, cu zeamă de lămâie, băut dimineaţa pe stomacul gol, ajută la eliminarea toxinelor şi la reglarea digestiei.
Limonada fără zahăr este o alternativă sănătoasă pentru băuturile carbogazoase.
4. Peştele - sănătos şi nu îngraşă
100 de grame de somon la cuptor, lângă care adaugi o salată verde sau sote de legume, îţi asigură necesarul zilnic de vitamina D şi de calciu, adică o combinaţie perfectă pentru a-ţi menţine greutatea constantă.
În plus, vitamina D ajută leptina, hormonul asociat senzaţiei de saţietate, să-şi facă treaba.
5. Ciupercile, mai bune decât carnea
Datorită conținutului bogat de proteine și de minerale, ciupercile sunt o bună alternativă pentru mesele îmbelșugate.
Simpla înlocuire a cărnii cu ciuperci te ajută să scapi de aproximativ 400 de calorii pe zi.