Iată calendarul curăţeniei pentru 2019! Specialiştii te învaţă cum să îţi organizezi treburile gospodăreşti

Ultima actualizare:

    Este foarte important să alegem produsele potrivite pentru curăţenie şi igienizarefoto 123rf
Este foarte important să alegem produsele potrivite pentru curăţenie şi igienizarefoto 123rf

Calendarul curăţeniei pentru anul 2019! Specialiştii britanici în menaj ne învaţă cum să ne eficientizăm timpul petrecut acasă pentru a menţine un nivel de ordine şi de curăţenie corespunzător. Conform specialiştilor de la cele două companii britanice care vând produse pentru curăţat Hinch şi Beckmann, pentru o casă eurată este important să începem din luna ianuarie. Psihologul Rachel Morris este de părere că „o şedinţă de curăţenie interioară la început de an este benefică pentru psihic şi reduce stresul”.

Calendarul curăţeniei pentru 2019 este realizat şi de această de dată de specialiştii britanici în menaj interior. Profitaţi de specificul fiecărei luni în parte pentru a efectua activităţi adecvate condiţiilor meteorologice, stării de spirit şi pentru a arde caloriile în timp ce vă puneţi casa la punct. Fiecare lună, în parte, se caracterizează prin activităţi specifice de menaj. Iată cum trebuie să ne împărţim pe luni treburile domestice.

Ianuarie – planificaţi şi ordonaţi

La An Nou, un Eu Nou! Spune o vorbă din Roma antică, aşa că e timpul să facem ordine în haine, să facem liste pentru achiziţii şi să stabilim un plan de bătaie privind stocarea hainelor, sculelor etc.

Februarie – rezolvaţi zonele neglijate

Cea mai scurtă lună din an este destinată lustrelor, lampadarelor, veiozelor, jaluzelelor, perdelelor, ramelor de fotografii şi tablouri, grătarului pentru uscat vase şi găleţii de gunoi. E bine să faceţi asta acum pentru a scăpa de mare parte din bacteriile adunate aici.

Martie – analizaţi zonele invizibile

Profitaţi de încălzirea vremii pentru a rearanja mobila, pentru a vă adapta la primăvară. E timpul să faceţi curat pe sub pat, în spatele canapelei, sub bufet, în somieră, sertare, la duş în şifonier şi la veselă.

Aprilie – spălaţi geamurile

Cu dimineţile ei mai strălucitoare şi serile luminoase, aprilie e luna ideală pentru spălat geamuri. Soarele vă ajută să vedeţi locurile unde rămân dâre sau pete şi nu e nevoie să daţi de mai multe ori într-un singur loc pentru a avea efectul scontat.

Mai – acţionaţi la înălţime

Învioraţi-vă făcând mişcare în timp ce ştergeţi praful de pe dulapuri, suspendate şi luaţi păianjenii de pe tavan. Este anotimpul în care schimbaţi garderoba şi mutaţi pe şifonier cutiile cu hainele de iarnă. În bucătărie, e timpul să spălaţi vasele din suspendat şi hota.

Iunie - reparaţii

Orice gospodărie are nevoie de reparaţii. Iunie este luna ideală în care puteţi rezolva uşa care scârţâie, bazinul de la WC, clanţa stricată şi să daţi cu trafaletele acolo unde peretele o cere. Puteţi arde 250 de calorii pe oră dacă lucraţi susţinut.

Iulie – activitate în aer liber

Profitaţi de nopţile lungi de vară pentru a vă face ordine şi curăţenie pe balcon, pentru a-l zugrăvi şi pentru a face curăţenie în sculele pentru grătar. Dacă aveţi grădină, este timpul să reparaţi gardul, să daţi cu îngrăşământ, insecticide sau ierbicide.

August – relaxare

Este luna în care adulţii se relaxează, iar copiii devin activi. Puneţi-i pe cei mici să îşi organizeze camera, să îşi selecteze jucăriile şi să facă ordine în dulap. La finalul activităţii, puteţi evada la sfârşit de săptămână în natură.

Septembrie – podelele

Prima lună de şcoală este dedicată podelelor, lustruitului şi covoarelor. Dacă aveţi animal în casă, acest lucru trebuie repetate de cel puţin două ori. Nu uitaţi ca procesul de igienizare să ajungă şi în zona canapelelor şi scaunelor.

Octombrie – depozitarea

Este luna în care trebuie să faceţi curăţenie pe hol, în cămară, în debara şi în beci. Renunţaţi la decoraţiunile de Crăciun stricate, la obiectele pe care le-aţi pătrat crezând că le veţi folosi într-o bună zi, dar ocupă spaţiu de pomană.

Noiembrie – lustruit

Asta luna în care şmotruiţi. Noiembrie este luna în care trebuie să daţi luciu acelor suprafeţe pe care le-aţi neglijat în restul anului. Uşa frigiderului, faianţa, gresia, maşina de spălat, cuptorul, aragazul, hota şi chiuvetele.

Decembrie – detoxifierea

Curăţenia de final de an trebuie să fie una superficială, pentru că v-aţi făcut treaba în timpul anului şi după şmotrul din luna noiembrie, totul ar trebui să lucească. Puneţi levănţică în şifonier, odorizaţi adidaşii puşi în cutii şi decoraţi casa pentru Crăciun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net