Iată ce legume sunt mai sănătoase dacă le fierbi!


    Studiile au arătat că broccoli este mai hrănitor după ce a fost gătit la abur decât în forma sa crudă.www.clicksanatate.ro
Studiile au arătat că broccoli este mai hrănitor după ce a fost gătit la abur decât în forma sa crudă.www.clicksanatate.ro

Deși se spune că cele mai sănătoase legume sunt cele crude și că prin fierbere își pierd o mare parte din nutrienți, unele dintre acestea au nevoie de fierbere pentru a-și elibera proprietățile nutritive. Iată care sunt acestea!

Rădăcinoasele

Legumele rădăcinoase cum ar fi cartofii sau napii conțin o mulțime de fibre, precum și vitamine. De asemenea, legumele rădăcinoase cu coaja mai închisă la culoare au mai multe beneficii pentru sănătate. Acestea se fierb cu tot cu coajă și se decojesc, dacă este cazul, înainte de a fi consumate, aceasta fiind o modalitate foarte bună de a le menține valoarea nutritivă.

Sparanghelul

Atunci când este gătit la abur, sparanghelul își va păstra toate calitățile miraculoase. Această legumă protejează inima dar și sistemul nervos. Leguma se gătește la abur pentru cel mult 10 minute.

Află pe clicksanatate.ro ce alte legume sunt mai bune dacă le fierbi

despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
bacteria care te poate ucide
masina cu lemne furate din padure jpeg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Anamaria Prodan
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png