Iată ce legume sunt mai sănătoase dacă le fierbi!

Ultima actualizare:

    Studiile au arătat că broccoli este mai hrănitor după ce a fost gătit la abur decât în forma sa crudă.www.clicksanatate.ro
Studiile au arătat că broccoli este mai hrănitor după ce a fost gătit la abur decât în forma sa crudă.www.clicksanatate.ro

Deși se spune că cele mai sănătoase legume sunt cele crude și că prin fierbere își pierd o mare parte din nutrienți, unele dintre acestea au nevoie de fierbere pentru a-și elibera proprietățile nutritive. Iată care sunt acestea!

Rădăcinoasele

Legumele rădăcinoase cum ar fi cartofii sau napii conțin o mulțime de fibre, precum și vitamine. De asemenea, legumele rădăcinoase cu coaja mai închisă la culoare au mai multe beneficii pentru sănătate. Acestea se fierb cu tot cu coajă și se decojesc, dacă este cazul, înainte de a fi consumate, aceasta fiind o modalitate foarte bună de a le menține valoarea nutritivă.

Sparanghelul

Atunci când este gătit la abur, sparanghelul își va păstra toate calitățile miraculoase. Această legumă protejează inima dar și sistemul nervos. Leguma se gătește la abur pentru cel mult 10 minute.

Află pe clicksanatate.ro ce alte legume sunt mai bune dacă le fierbi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate în buline și William, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mancare de tip fast food jpg
televizor istock jpg
ninsoare jpeg
timisu de sus png
poza mare pestera jpg
pantofi dunare budapesta captura video jpg
shutterstock 2087054215 jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net