Iat─â cum ├«╚Ťi po╚Ťi pl─âti ├«n rate tratamentele la dentist

24 ianuarie 2022

Proteze, implanturi, anestezii, detartraje! S-a terminat cu frica! ╚śi de dentist, ╚Öi a banilor! Exist─â tratamente care se pot pl─âti ├«n rate ├«n cabinetele stomatologice, iar doamna doctor Raluca Uleanu este adepta acestora ╚Öi vine cu cele mai bune sfaturi pentru cei care vor s─â ├«╚Öi ├«nving─â teama de dentist. Ce recomand─âri are specialistul ╚Öi cum atrage pacien╚Ťii s─â vin─â mai des la dentist, afla╚Ťi acum totul din Click!

image
Doctor Raluca Uleanu
  • ├Än ultima vreme sunt mul╚Ťi pacien╚Ťi cu tumori ╚Öi alte astfel de probleme! Cu c├óte astfel de cazuri v─â confrunta╚Ťi lunar ╚Öi de ce crede╚Ťi c─â se ├«nt├ómpl─â acest lucru?

Din p─âcate, ├«nt├ólnesc tot mai des astfel de cazuri. Dac─â acum 15 ani aveam unul sau maxim doi pacien╚Ťi cu tumori pe parcursul a 6 luni, acum unul din trei are tumori intraosoase. Acestea sunt cel mai des ├«nt├ólnite ╚Öi apar ├«n urma infec╚Ťiilor vechi cronicizate, netratate sau tratate necorespunz─âtor cu antibiotic ╚Öi se pot transforma din tumori benigne, care nu sunt at├ót de periculoase, dar care ar trebui scoase totu╚Öi, ├«n tumori maligne, ce se pot ├«mpr─â╚Ötia ├«n corp ╚Öi pot afecta toate organele. Aceste tumori apar din cauza neprezent─ârii la timp la dentist, ├«n faza acut─â, dureroas─â, dar ╚Öi a medica╚Ťiei luate ÔÇŁdupa urecheÔÇŁ. Osul maxilar r─âspunde prin ├«nchistare, prin izolarea tumorii. Pe de o parte, asta este bine, c─âci astfel infec╚Ťia nu se mai r─âsp├ónde╚Öte ├«n corp, ├«ns─â odat─â transformat─â ├«n tumor─â malign─â, se poate ajunge chiar ╚Öi la chimioterapie sau radioterapie.

  • Cum facem pacien╚Ťii s─â vin─â mai des la dentist? Cum ├«i atragem?

Pacien╚Ťii vin mai des la dentist dac─â au ├«ncredere ├«n acesta, ╚Öi mai ales dac─â nu au dureri. De aceea trebuie s─â ne asigur─âm mereu c─â manopera nu este una dureroas─â. ├Ämi place s─â ╚Ötiu c─â pacien╚Ťii mei se simt confortabil, eu sunt foarte empatic─â ╚Öi cred c─â oamenii sunt atra╚Öi de oameni compatibili cu ei ╚Öi vin acolo unde se simt bine. 

De asemena, sunt convins─â c─â sunt atra╚Öi ╚Öi de tehnologia de ultim─â or─â pe care o utiliz─âm. Folosim foarte mult laserterapia dup─â opera╚Ťii, asfel c─â pacien╚Ťii pleac─â de la noi cu z├ómbetul pe buze, f─âr─â pic de durere si asta cred eu c─â este foarte important. 

  • Practica╚Ťi ╚Öi pl─âtitul serviciilor ├«n rate? Atrage╚Ťi astfel mai mul╚Ťi pacien╚Ťi la cabinet?

Serviciile cu plata ├«n rate sunt la mod─â mai ales de c├ónd ne confrunt─âm cu nou─â criz─â socio-eocnomic─â. Generate de pandemia Covid-19. 

Eu, de exemplu, pun implanturi, iar pacientul poate plăti în 6 luni până i se prind implanturile.

Oferind aceast─â facilitate, evident c─â vin mai mul╚Ťi pacien╚Ťi, pentru c─â le este mai u╚Öor s─â pl─âteasc─â astfel. Nimeni nu ╚Ötie ce ├«╚Ťi rezerv─â ziua de m├óine, ├«ns─â un lucru este clar, nu putem st─â cu un dinte lips─â, nu putem ignora infec╚Ťiile dentare sau cariile pentru c─â, dup─â cum am detaliat ╚Öi mai sus, un astfel de comportament ne pune s─ânatatea ╚Öi via╚Ťa ├«n pericol.

  • Cum ar trebui puse sau fixate protezele ca s─â reziste?

Protezele totale sau placa nu se vor fixa niciodat─â exclusiv pe gingie, mereu va exista o mobilitate mai mic─â sau mai mare, fie c─â vorbim de persoane tinere sau mai ├«n v├órst─â. Nu a╚Ö recomanda aceste proteze la nicio v├órst─â, doar dac─â pacientul este condi╚Ťionat de o afec╚Ťiune care nu ├«i permite s─â opteze pentru implanturi dentare. 

Proteza st─â bine pe un c├ómp protetic bun, adic─â dac─â pacientul are o gingie bun─â, groas─â, aderent─â, doar a╚Öa va avea o protez─â care se va fixa corespunz─âtor, cel pu╚Ťin p├ón─â se va retrage, pentru c─â ├«ntr-un final tot se va retrage gingia. 

A╚Ö mai ad─âuga faptul c─â ├«n cazul protezelor totale este necesar ca purt─âtorii lor s─â se prezinte anual pentru rebazare. Asta deoarece gingia se retrage ╚Öi trebuie ad─âugat material ├«n cabinet pentru stabilizarea ei, altfel ea va ÔÇťjucaÔÇŁ, atr─âg├ónd for╚Ťe ce o vor sf─âr├óma ├«n timpul mastica╚Ťiei.

Exist─â ├«ns─â ╚Öi varianta protezelor totale prinse pe doar 4 sau 6 implanturi prin ├«n╚Öurubare. Ele sunt o alternativ─â de luat ├«n calcul, ├«ntruc├ót sunt fixe ╚Öi nu necesit─â past─â adeziv─â pentru a se lipi de gingie. 

  • Care sunt cele mai c─âutate proteze ╚Öi cele mai accesibile ca pre╚Ť?

├Än materie de proteze totale, eu le recomand pe cele elastice, biocompatibile, cu din╚Ťi din compozit sau por╚Ťelan, care sunt ╚Öi accesibile oric─ârui buzunar. Iar dac─â pacientul dore╚Öte s─â opteze pentru lucr─âri fixe, cele mai frumoase sunt cele din ceramic─â integral─â ╚Öi cele zircono-ceramice. Acestea pot acoperi implanturile sau din╚Ťii naturali cu probleme (plombe sau tratamente de nerv ce duc la ├«nnegrirea din╚Ťilor).

Din experien╚Ťa mea, cele mai c─âutate proteze sunt cele cu din╚Ťi de semipor╚Ťelan, care de altfel sunt ╚Öi foarte accesibile ca pre╚Ť.

Ca ╚Öi lucr─âri fixe, ceramica este cea mai c─âutat─â, dar ╚Öi zirconiul, ambele fiind de asemenea la un pre╚Ť rezonabil. 

  • V├órstnicii se confrunt─â des cu problemele legate de proteze. Care este recomandarea dvs. ├«n acest sens?

├Än general, v├órstnicii sunt cei care se tem cel mai tare de implanturi, de╚Öi nu ar trebui s─â fie a╚Öa. Dac─â nu exist─â afec╚Ťiuni generale care s─â contraindice implanturile dentare, recomandarea mea este ca ace╚Ötia s─â-╚Öi pun─â implanturi. Este solu╚Ťia ideal─â pentru ei, deoarece spre deosebire de proteze, implanturile sunt fixe, nu trebuie s─â foloseasc─â adeziv, nu risc─â s─â li se retrag─â gingia ╚Öi s─â fie nevoie s─â revin─â ├«n cabinet pentru ad─âugare de material la protez─â. Dac─â exist─â probleme de s─ân─âtate, sfatul meu este s─â opteze pentru protezele cele mai biocompatibile, proteza elastic─â sau orice se potrive╚Öte categoriei lor de gingie. Eu recomand proteza ├«n╚Öurubat─â pe implanturi, dar ╚Öi lucr─âri fixe, de ce nu?

Totul depinde însă de pacient. Dacă nu există probleme de sănatate, care să contraindice implanturile dentare, important este să-și învingă frica și să aibă curaj la orice vârstă să opteze pentru ele.

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
crbl  2 (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg