Iată cum îți poți plăti în rate tratamentele la dentist

Ultima actualizare:

Proteze, implanturi, anestezii, detartraje! S-a terminat cu frica! Și de dentist, și a banilor! Există tratamente care se pot plăti în rate în cabinetele stomatologice, iar doamna doctor Raluca Uleanu este adepta acestora și vine cu cele mai bune sfaturi pentru cei care vor să își învingă teama de dentist. Ce recomandări are specialistul și cum atrage pacienții să vină mai des la dentist, aflați acum totul din Click!

Doctor Raluca Uleanu
Doctor Raluca Uleanu
  • În ultima vreme sunt mulți pacienți cu tumori și alte astfel de probleme! Cu câte astfel de cazuri vă confruntați lunar și de ce credeți că se întâmplă acest lucru?

Din păcate, întâlnesc tot mai des astfel de cazuri. Dacă acum 15 ani aveam unul sau maxim doi pacienți cu tumori pe parcursul a 6 luni, acum unul din trei are tumori intraosoase. Acestea sunt cel mai des întâlnite și apar în urma infecțiilor vechi cronicizate, netratate sau tratate necorespunzător cu antibiotic și se pot transforma din tumori benigne, care nu sunt atât de periculoase, dar care ar trebui scoase totuși, în tumori maligne, ce se pot împrăștia în corp și pot afecta toate organele. Aceste tumori apar din cauza neprezentării la timp la dentist, în faza acută, dureroasă, dar și a medicației luate ”dupa ureche”. Osul maxilar răspunde prin închistare, prin izolarea tumorii. Pe de o parte, asta este bine, căci astfel infecția nu se mai răspândește în corp, însă odată transformată în tumoră malignă, se poate ajunge chiar și la chimioterapie sau radioterapie.

  • Cum facem pacienții să vină mai des la dentist? Cum îi atragem?

Pacienții vin mai des la dentist dacă au încredere în acesta, și mai ales dacă nu au dureri. De aceea trebuie să ne asigurăm mereu că manopera nu este una dureroasă. Îmi place să știu că pacienții mei se simt confortabil, eu sunt foarte empatică și cred că oamenii sunt atrași de oameni compatibili cu ei și vin acolo unde se simt bine. 

De asemena, sunt convinsă că sunt atrași și de tehnologia de ultimă oră pe care o utilizăm. Folosim foarte mult laserterapia după operații, asfel că pacienții pleacă de la noi cu zâmbetul pe buze, fără pic de durere si asta cred eu că este foarte important. 

  • Practicați și plătitul serviciilor în rate? Atrageți astfel mai mulți pacienți la cabinet?

Serviciile cu plata în rate sunt la modă mai ales de când ne confruntăm cu nouă criză socio-eocnomică. Generate de pandemia Covid-19. 

Eu, de exemplu, pun implanturi, iar pacientul poate plăti în 6 luni până i se prind implanturile.

Oferind această facilitate, evident că vin mai mulți pacienți, pentru că le este mai ușor să plătească astfel. Nimeni nu știe ce îți rezervă ziua de mâine, însă un lucru este clar, nu putem stă cu un dinte lipsă, nu putem ignora infecțiile dentare sau cariile pentru că, după cum am detaliat și mai sus, un astfel de comportament ne pune sănatatea și viața în pericol.

  • Cum ar trebui puse sau fixate protezele ca să reziste?

Protezele totale sau placa nu se vor fixa niciodată exclusiv pe gingie, mereu va exista o mobilitate mai mică sau mai mare, fie că vorbim de persoane tinere sau mai în vârstă. Nu aș recomanda aceste proteze la nicio vârstă, doar dacă pacientul este condiționat de o afecțiune care nu îi permite să opteze pentru implanturi dentare. 

Proteza stă bine pe un câmp protetic bun, adică dacă pacientul are o gingie bună, groasă, aderentă, doar așa va avea o proteză care se va fixa corespunzător, cel puțin până se va retrage, pentru că într-un final tot se va retrage gingia. 

Aș mai adăuga faptul că în cazul protezelor totale este necesar ca purtătorii lor să se prezinte anual pentru rebazare. Asta deoarece gingia se retrage și trebuie adăugat material în cabinet pentru stabilizarea ei, altfel ea va “juca”, atrăgând forțe ce o vor sfărâma în timpul masticației.

Există însă și varianta protezelor totale prinse pe doar 4 sau 6 implanturi prin înșurubare. Ele sunt o alternativă de luat în calcul, întrucât sunt fixe și nu necesită pastă adezivă pentru a se lipi de gingie. 

  • Care sunt cele mai căutate proteze și cele mai accesibile ca preț?

În materie de proteze totale, eu le recomand pe cele elastice, biocompatibile, cu dinți din compozit sau porțelan, care sunt și accesibile oricărui buzunar. Iar dacă pacientul dorește să opteze pentru lucrări fixe, cele mai frumoase sunt cele din ceramică integrală și cele zircono-ceramice. Acestea pot acoperi implanturile sau dinții naturali cu probleme (plombe sau tratamente de nerv ce duc la înnegrirea dinților).

Din experiența mea, cele mai căutate proteze sunt cele cu dinți de semiporțelan, care de altfel sunt și foarte accesibile ca preț.

Ca și lucrări fixe, ceramica este cea mai căutată, dar și zirconiul, ambele fiind de asemenea la un preț rezonabil. 

  • Vârstnicii se confruntă des cu problemele legate de proteze. Care este recomandarea dvs. în acest sens?

În general, vârstnicii sunt cei care se tem cel mai tare de implanturi, deși nu ar trebui să fie așa. Dacă nu există afecțiuni generale care să contraindice implanturile dentare, recomandarea mea este ca aceștia să-și pună implanturi. Este soluția ideală pentru ei, deoarece spre deosebire de proteze, implanturile sunt fixe, nu trebuie să folosească adeziv, nu riscă să li se retragă gingia și să fie nevoie să revină în cabinet pentru adăugare de material la proteză. Dacă există probleme de sănătate, sfatul meu este să opteze pentru protezele cele mai biocompatibile, proteza elastică sau orice se potrivește categoriei lor de gingie. Eu recomand proteza înșurubată pe implanturi, dar și lucrări fixe, de ce nu?

Totul depinde însă de pacient. Dacă nu există probleme de sănatate, care să contraindice implanturile dentare, important este să-și învingă frica și să aibă curaj la orice vârstă să opteze pentru ele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net