Ce simptome Omicron poţi avea, în funcţie de gradul de vaccinare

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Tot mai multe studii arată că varianta Omicron este mult mai puţin severă decât varianta Delta: riscurile unei spitalizări şi forme grave sunt mult mai mici. Însă unii medici avertizează că totul ţine de câte doze de vaccin ai şi dacă eşti sau nu imunizat.

Cum arată boala provocată de Omicron, în funcţie de gradul de vaccinare foto: AFP
Cum arată boala provocată de Omicron, în funcţie de gradul de vaccinare foto: AFP

Conform datelor înregistrate în Europa şi Statele Unite ale Americii, cazurile de Covid încep să crească periculos de mult. În New York, spitalizările s-au dublat în săptămânile recente, iar camerele de gardă deja nu mai fac faţă valului de pacienţi. Potrivit unui medic din oraşul american, care luptă direct cu virusul, formele bolii provocate de noua variantă Omicron diferă în funţie de gradul de vaccinare.

Craig Spencer, un medic din Manhattan devenit faimos pentru postările sale din mediul online, a descries cum arată varinata Omicron pentru cei vaccinaţi cu booster, cei cu două doze şi cei nevaccinaţi.

Doza booster, formele cele mai uşoare

“Pentru toţi pacienţii Covid vaccinaţi cu booster, am văzut doar forme uşoare. Mai mult dureri de gât, oboseală, poate nişte dureri musculare. Nimeni nu a avut dificultăţi de respiraţie”, a spus medicul, conform nbcnewyork.com.

Două doze Pfizer sau Moderna, simptome accentuate

Lucrurile încep să se schimbe la cei vaccinaţi cu doar două doze Pfizer sau Moderna. “Tot simptome uşoare, dar ceva mai grave: o oboseală mai accentuată, o febră mai mare, mai multă tuse. Dar în continuare fără probleme respiratorii”, a completat Craig Spencer.

O singură doză Johnson & Johnson, febră mai mult timp

Cei care au făcut doar doza Johnson & Johnson, lucrurile nu stau aşa bine. “În general, ce am văzut la cei cu o singură doză, e o stare generală mult mai proastă, S-au simţit oribil, au avut febră mai multe zile. Slăbiţi, obosiţi. Unele probleme respiratorii şi tuse. Dar nimeni nu a avut nevoie de spitalizare sau oxigen. Nu bine, dar nu ceva foarte grav”, a scris el pe pagina sa de Twitter.

Nevaccinaţii ajung inevitabil la oxigen

Însă cei nevaccinaţi ajung la spital de 15 ori mai des decât cei vaccinaţi. “Aproape toţi cei care au avut nevoie de spitalizare au fost nevaccinaţi. Probleme serioase de respiraţie. Toţi au avut nevoie de oxigen”, a completat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net