Un nou test PCR, pentru Omicron. Laboratoarele îl pot comanda deja

Un nou test PCR, care detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de secvențiere, este pe cale să intre pe piaţă. El a fost creat de Centrul comun de cercetare al Comisiei Europene (JRC) şi poate fi deja comandat de laboratorarele din Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a pus pe piaţă un nou test PCR, pentru Omicron foto: AFP
Comisia Europeană a pus pe piaţă un nou test PCR, pentru Omicron foto: AFP

Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene a anunţat miercuri (22 decembrie) că a validat metoda de detectare pentru Omicron. Toate laboratoarele care fac teste PCR pot folosi această metodă, fără a fi nevoie de o secvențiere costisitoare și consumatoare de timp pentru identificarea Omicron.

„Aceasta înseamnă, în practică, că metoda oferă posibilitatea oricărui laborator care operează tehnologie standard PCR de a identifica varianta Omicron rapid și fără a fi nevoie de secvențierea consumatoare de timp. Reactivul modificat dezvoltat de JRC poate fi comandat de furnizorii obișnuiți ai testului PCR și poate fi implementat rapid. Orice laborator care efectuează astăzi teste PCR se va putea adapta rapid. Această nouă metodă va fi prezentată astăzi statelor membre în cadrul Comitetului pentru securitatea sănătății”, se arată într-un comunicat transmis de Comisia Europene.

Ce spun oficialii Comisiei Europene despre noul test PCR

„Această nouă metodă oferă oportunități pentru detectarea mai rapidă și mai ieftină a Omicron și va permite o mai bună urmărire a noii variante răspândite în UE și în întreaga lume. Știința s-a dovedit a fi o componentă esențială în lupta noastră împotriva Covid-19. Sunt recunoscătoare pentru munca neobosită a tuturor oamenilor de știință în timpul acestei pandemii și nu numai”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, responsabil pentru Centrul Comun de Cercetare, notează digi24.ro.

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a declarat că, în lupta cu Omicron, e nevoie de cele mai noi şi avansate metode şi de diagnosticare precisă.

„Pentru a continua să luptăm împotriva COVID-19, avem nevoie de cele mai eficiente și actualizate instrumente oferite de știință. Odată cu răspândirea rapidă a mai multor variante transmisibile, cum ar fi Omicron, nevoia de diagnosticare precisă este la fel de importantă ca întotdeauna. Noua metodologie de testare prezentată astăzi de Centrul nostru Comun de Cercetare va ajuta la asigurarea că varianta Omicron este detectată mai rapid și la reducerea sarcinii asupra capacităților de secvențiere ale statelor membre. Făcând acest lucru, putem obține o mai bună înțelegere a răspândirii Omicronului, putem izola cazurile mai eficient și putem reduce presiunea deja semnificativă asupra sistemelor noastre de sănătate”, a spus comisarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net